За підозрою у вимаганні щомісячної «данини» прокуратура Київської області затримала голову всеукраїнської громадської організації “Бюро з питань захисту екології та здоров’я” (ФОТО)

Прокуратурою Київської області спільно з Головним управлінням боротьби з організованою злочинністю та корупції Служби безпеки України в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, затримано голову всеукраїнської громадської організації "Бюро з питань захисту екології та здоров'я".

Встановлено, що затримана особа вимагала у підприємства щотижнево сплачувати грошові кошти. Сума залежала від обсягу видобутої підприємством продукції, за попередніми підрахунками «данина» становила близько 200 тис гривень на місяць. Окрім цього, голова вказаної громадської організації, в разі відмови підприємства сплачувати йому гроші, погрожував пошкодити та знищити майно підприємства.

При передачі 34 тис гривень зловмисника затримано правоохоронними органами.

Тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманій особі, а також обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За матеріалами прес-служби прокуратури Київської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *