Завдяки вжитим Генеральною прокуратурою України заходам представницького характеру до держбюджету буде сплачено понад 31,7 млн грн штрафних санкцій та пені за порушення вимог законодавства про захист економічної конкуренції

У 2012 році Антимонопольним комітетом України за зловживання монопольним становищем ПАТ «Фанери та плити» обґрунтовано визнано винним у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції та на нього накладено штраф у розмірі 15,9 млн грн.

Намагаючись ухилитися від сплати вказаних коштів, товариство оскаржило зазначене рішення Антимонопольного комітету України до суду, яким у задоволенні позовних вимог відмовлено.

Не досягнувши своєї мети в судовому порядку, товариство в 2013 році звернулося безпосередньо до Антимонопольного комітету України, рішенням якого, прийнятим усупереч вимогам Законів України «Про захист економічної конкуренції» та «Про Антимонопольний комітет України», було безпідставно зменшено розмір штрафних санкцій з 15,9 млн грн до 30 тис грн.

За позовом Генеральної прокуратури України указане рішення Антимонопольного комітету України було визнано незаконним і скасовано, у зв’язку з чим у ПАТ «Фанери та плити» виник обов’язок виконати попереднє рішення та сплатити до Державного бюджету України накладений штраф.

Проте протягом установленого законодавством строку товариство добровільно штраф не сплатило.

Продовжуючи послідовно відстоювати економічні інтереси держави у спірних правовідносинах, Генеральна прокуратура України звернулася до суду із позовом про примусове стягнення з ПАТ «Фанери та плити» основної суми штрафу та пені за несвоєчасне виконання рішення Антимонопольного комітету України на загальну суму понад 31,7 млн грн.

Рішенням господарського суду м. Києва від 30.06.2017 позов Генеральної прокуратури України задоволено повністю.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *