«Спільними зусиллями ми зможемо змінити країну на краще», – Павло Жебрівський

4 липня на горі Карачун розпочалась Всеукраїнська акція «Донеччина зустрічає своїх захисників». Участь у відкритті акції взяли голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович, представники потягу єднання «Труханівська січ», керівники структурних підрозділів ОДА, представники громадськості, військові та ЗМІ.

Перед початком акції очільник області разом з присутніми поклав квіти до пам’ятного знаку на горі Карачун, який було встановлено на честь воїнів, що віддали свої життя під час звільнення Слов’янська та Краматорська.

Під час вступної промови Павло Жебрівський заявив, що ці місця є святими для всіх українців, адже полеглі тут воїни були родом з різних регіонів України. Він наголосив, що соціальних захист ветеранів АТО та сімей загиблих бійців є одним з головних пріоритетів обласної влади.

«Дуже важливо, що тут сьогодні присутня молодь зі всієї України. Ми маємо приділяти особливу увагу розвитку патріотичного виховання молоді, адже саме від неї залежить майбутнє держави. Спільними зусиллями ми зможемо змінити країну на краще, побудувати таку країну, про яку мріяв кожен загиблий солдат. Для цього молодь має усвідомити свою відповідальність за майбутнє, а нинішня місцева влада створити потужне підґрунтя для подальших позитивних змін», – підкреслив Павло Жебрівський.

Також голова ОДА відзначив великий вплив подібних акцій на патріотичне виховання молоді, адже юнаки можуть на власні очі побачити місця, які увійшли в історію української військової звитяги та поспілкуватись з безпосередніми учасниками тих подій.

Микола Ляхович заявив, що Міністерство і надалі буде підтримувати такі проекти, адже довгий час ніхто серйозно не займався патріотичним вихованням, формуванням національної самосвідомості у молоді. Він підтримав ініціативу Павла Жебрівського щодо щорічного проведення акції «Донеччина зустрічає своїх захисників» на горі Карачун та висловив готовність Міністрерства підтримати наступні події фінансовими та організаційними ресурсами.

Після церемонії відкриття акції у інмпровізованому наметовому таборі почалась робота за секторами, де юнаки з Потягу Єднання “Труханівська січ” змогли взяти участь у майстер-класі з парамедицини, переглянути відеосюжети про події АТО, поспілкуватись з учасниками бойових дій та обмінятись досвідом. Під час огляду наметового містечка очільник області підкреслив високий ківень організації заходу та подякував представників місцевої влади за всебічну підтримку акції.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *