Військовою прокуратурою закінчено досудове розслідування стосовно офіцерів столичної поліції, яких судитимуть за хабарництво

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України скеровано до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника Обухівського відділу поліції – начальника слідчого відділення Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області та оперуповноваженого сектору кримінальної поліції підпорядкованого відділення за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб).

Упродовж квітня-травня 2017 року поліцейський вимагав та, діючи за попередньою змовою з підлеглим, двічі одержав від громадянки неправомірну вигоду в загальному розмірі 40 тис грн.

Ці кошти він отримав за не притягнення її чоловіка до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання боєприпасів та не обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в рамках кримінального провадження.

Довідково: За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *