Юрій Луценко представив подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового на засіданні Комітету ВРУ

У середу, 5 липня 2017 року, Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув подання Генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Андрія Лозового.

Юрій Луценко поінформував, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Андрія Лозового у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України, тобто в умисному ухиленні від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, що входять у систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчиненому будь-якою особою, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів у великих розмірах.

Так, досудовим розслідуванням установлено, що Андрій Лозовой у період з 01.01.2007 по 31.12.2015 умисно ухилився від сплати податків та зборів, таким чином у результаті умисних протиправних дій народного депутата України державі заподіяно збитків у великих розмірах у вигляді ненадходження до бюджету коштів, загальна сума яких становить понад 1,8 млн грн.

Одночасно, Генеральний прокурор зауважив, що у разі сплати підозрюваним зазначеної суми податків і зборів, відповідне кримінальне провадження стосовно даної особи буде закрито.

"Усі громадяни України, отримавши відповідне повідомлення Державної фіскальної служби про несплачені в повній мірі податки або ухилення від їх сплати, можуть ці податки сплатити, чим, згідно чинного законодавства, справа фактично завершується. В разі несплати цих податків до оголошення підозри, наступає етап, коли особа за несплату податків у великих розмірах має бути притягнута до кримінальної відповідальності", – пояснив Юрій Луценко.

Також Генеральний прокурор наголосив, що вина Андрія Лозового в ухиленні від сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів об’єктивно й переконливо підтверджується доказами, зібраними з дотриманням принципів законності й верховенства права та у суворій відповідності до процедури, встановленої кримінальним процесуальним законом України.

Разом з тим, Юрій Луценко закликав присутніх народних депутатів не шукати в даному поданні жодного політичного підтексту.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *