Генпрокуратурою під час проведення обшуку в індивідуальних банківських скриньках, які орендуються депутатом Сумської обласної ради, вилучено майже 1,2 млн доларів США

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Нацполіції України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах, за ч. 2 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що депутат Сумської обласної ради, обіймаючи за останні 10 років державні посади, у тому числі заступника керівника адміністрації Президента України часів В. Януковича, вказав наявність у власності цінного рухомого майна, а також готівкових коштів у членів його сім’ї в сумі 572 тис доларів США, що згідно офіційного курсу Національного банку України станом на 30.12.2016 (найбільш наближена дата визначення курсу іноземної валюти по відношенню до гривні станом на 01.01.2017) становить понад 15,5 млн грн.

Під час проведення обшуку в індивідуальних банківських скриньках, які орендуються вказаним депутатом, виявлено та вилучено готівкові кошти в сумі майже 1,2 млн доларів США, що явно перевищує розмір задекларованих доходів, отриманих ним з офіційних джерел.
Крім того, установлено факт використання ним прихованого від електронного декларування транспортного засобу. Згідно зібраних документів, на доньку депутата, 1997 р.н., зареєстровано право власності на 14 квартир у центральних районах м. Києва, а також 3 паркомісця.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *