Марина Порошенко відкрила Міжнародний гендерний форум у Харкові




Перша леді Марина Порошенко відвідала Харківську область із робочою поїздкою. У ході візиту дружина Президента України відкрила Перший міжнародний гендерний форум. У заході взяли участь понад 300 представників посольств США, Австралії та європейських країн в Україні, науковці, політики, бізнесмени та громадські діячі.

До складу оргкомітету «Global Gender Forum» увійшли Голова Благодійного Фонду Порошенка, дружина Глави держави Марина Порошенко, Представник Президента України у Верховній Раді України, народний депутат України Ірина Луценко та голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Учасники Форуму обговорили сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, а також – участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень. «Global Gender Forum» став майданчиком для спілкування та обміну досвідом, обговорення актуальних питань щодо розвитку лідерського потенціалу жінок та підвищення їх рівня впливу на суспільно-економічні процеси в Україні та світі.

За словами Марини Порошенко, за останні роки Україна зробила вагомі зрушення у питанні забезпечення рівних прав і можливостей  для своїх громадян, у тому числі щодо формування інклюзивного середовища та гендерної рівності. «Сьогодні ми живемо у європейській державі, де мають з повагою ставитися до кожної особистості – без упереджень, дискримінації і на принципах гендерної паритетності. Наразі в українському Парламенті 12% від загального складу депутатів – жінки. І це найбільша кількість за весь час незалежності України. У середньому по Європі цей показник складає 23%», – підкреслила дружина Президента.

Пані Порошенко поділилася з учасниками Форуму результатами досліджень Світового банку та Всесвітнього економічного форуму проблеми глобального гендерного розриву в 2016 році. Згідно з дослідженнями, скорочення гендерного розриву стало рушійною силою економічного зростання в Європі за останнє десятиріччя. І навпаки, обмеження доступу жінок до ринків праці дорого коштує глобальній економіці.

«Очевидно, що питання гендерної рівності – це не просто модний європейський тренд, а й інструмент фінансового процвітання та один із невід’ємних чинників побудови безпечного і толерантного суспільства», – резюмувала Марина Порошенко.

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична відзначила: «Упевнена, що Перший міжнародний гендерний форум покладе початок формуванню широкої дискусії в українському суспільстві, дозволить укріпити громадську базу підтримки гендерних перетворень в Україні та напрацювати конкретні практичні кроки щодо формування ефективної державної політики в цій сфері».

Під час заходу успішні жінки-керівники та лідери думок поділилися своїми історіями успіху. Також відбулась презентація гендерно-орієнтованих грантових програм від міжнародних інституцій для представників громадських організацій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *