Привітання голови Донецької ОДА Павла Жебрівського з Днем працівника природно-заповідної справи

Шановні працівники природно-заповідної справи Донеччини!

Щиро вітаємо вас з професійним святом!

Природно-заповідна справа в нашій країні задекларована на найвищому рівні як сучасний пріоритет довгострокової державної політики. Крім того, в контексті Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом однією з передумов повноцінного членства передбачено дотримання директив в галузі довкілля і, особливо, у збереженні і відновленні біологічного різноманіття. Визнано, що призупинити темпи втрат біологічного різноманіття при переході до сталого розвитку суспільства можна лише шляхом створення екологічно і біологічно стійких мереж охоронюваних природних територій. І роль природно-заповідного фонду в цьому процесі має стати ключовою і фундаментальною.

Завдяки невтомній праці кількох поколінь природоохоронців Донеччини вже багато зроблено у сфері природно-заповідного фонду нашого регіону. Не зважаючи на складні часи, триває робота зі створення нових та розширення існуючих охоронюваних територій, забезпеченню збереження і відтворення генофонду тварин і рослин, різноманітності природних екосистем.

У цей святковий день бажаю вам і вашим родинам миру, добра, благополуччя, родинної злагоди і достатку. Нехай доля допомагає вам у благородній і подвижницькій справі збереження природи нашого краю!

Голова Донецької облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Павло Жебрівський

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *