У двох містах Нідерландів з вересня можуть запрацювати українські школи

У двох містах Нідерландів — Роттердамі та Утрехті — вже цього вересня можуть з’явитися українські школи. Про це в інтерв’ю  Укрінформу розповіла голова фундації «Українці у Нідерландах» Віра Луценко.

За її словами, вже зараз у Нідерландах працює кілька суботніх та недільних українських шкіл —  діти займаються один день на тиждень.

«Зараз вже діють українські школи в Амстердамі, Гронінгені та Ейндховені, а у Роттердамі та Утрехті – працюємо над відкриттям у вересні цього року. При школі в Роттердамі буде клас з викладанням кримськотатарської мови. У 2011 році була створена школа “Веселка”», — розповіла Віра Луценко.

«Ми постійно працюємо над розробкою своїх методик викладання в цих школах. Справа в тому, що нідерландські школи дотримуються зовсім іншої методики роботи з дітьми. І якщо ми хочемо, щоб діти ходили в українські школи вихідного дня, то мусимо відійти від українського способу навчання і прийняти місцевий. Інакше, діти наступного разу просто не прийдуть. Їм не буде цікаво. Тому зараз ми намагаємось знайти хоч якийсь компроміс з МОН України, щоб наші діти могли також отримувати сертифікати», — додала вона.

Нагадаємо, у найбільшому місті ПАР може з’явитися українська школа.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *