Українці в США привітали позицію Трампа проти агресії Росії

Український конгресовий комітет Америки (УККА) привітав тверду позицію, озвучену президентом США Дональдом Трампом під час візиту до Польщі, у якій він закликав Росію припинити свою дестабілізуючу діяльність в Україні та інших країнах.

Про це йдеться в офіційній заяві Комітету, передає Укрінформ.

“УККА, найбільше представництво серед американців українського походження, вітає нинішнє визнання президентом Трампом, що Росія спрямовує свої дії проти України”, – підкреслюється в документі.

При цьому Комітет також позитивно оцінив досягнуту домовленість між Вашингтоном і Варшавою розмістити в Польщі вісім комплексів протиракетної оборони “Patriot” до кінця нинішнього року.

“Вітаючи рішення надіслати оборонні озброєння Польщі, ми знову закликаємо Сполучені Штати надати Україні оборонні озброєння, обладнання та забезпечити підготовку, відповідно до вже давно ухваленого рішення Конгресу з метою протистояння російському наступу та відновлення суверенітету й територіальної цілісності України”, – наголосили в УККА.

Демократично налаштовані країн Східної Європи, в тому числі країни Україна, Польща, Грузія, Литва, Естонія й Латвія заслуговують на допомогу в модернізації їхніх збройних сил, підкреслюється в документі.

Нагадаємо, Дональд Трамп закликав Росію припинити дестабілізацію України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *