Жінка – агент змін Побудувати відносини через кордони, виробити загальні …

Жінка – агент змін

Побудувати відносини через кордони, виробити загальні підходи і посилити участь громадянського суспільства у миротворчому процесі – для цього в Мінську на початку липня зібралися члени спільноти «Жіночі ініціативи за мир на Донбасі».
Луганську область представляли активістки ГО «Жінки Донбасу», ініціатива яких щодо проведення діалогових зустрічей представниць підконтрольної та непідконтрольної українському Уряду частин області була підтримана головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом у рамках соціально-гуманітарної акції «Луганщина у нас одна».
Усього ж більше тридцяти представниць громадянського суспільства України, у тому числі внутрішньо переміщених осіб і мешканок Донецька і Луганська, а також громадянського суспільства країн Східної Росії та Західної Європи, презентували свої ініціативи, спрямовані на миротворчий діалог.
За півроку учасницями реалізовані дванадцять ініціатив, серед яких громадські експертизи, практичні та креативні проекти.
У рамках деяких ініціатив відбулося вивчення настроїв і позицій різних соціальних груп з усіх боків учасників конфлікту.
Також були представлені проекти, спрямовані на практичне вирішення проблем, пов’язаних з адаптацією до мирного життя.
Особливу увагу викликали нові форми діалогу сторін – форум-театр і соціальний театр, наочно демонструють нестандартні інструменти для досягнення взаєморозуміння.
Результатом липневої діалогової зустрічі стала розробка сімнадцяти нових ініціатив, які планується реалізувати до кінця поточного року.
За підсумками їх обговорення учасниці зустрічі чітко позначили свою позицію: «Наша мета не миротворчий туризм, а постійна робота між зустрічами в своїх спільнотах для досягнення миру».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *