Зведені дані АТО – 06 липня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців дістали поранення. Інцидент стався на Маріупольському напрямку внаслідок підриву машини розмінування з екіпажем на міні. Стан поранених військовослужбовців – задовільний.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися між 20 та 23 годиною. Противник порушив режим тиші  у Станиці Луганській та Кримському. Другий обстріл був мінометним.

Донецький напрямок

Достатньо неспокійно вчора було в Авдіївці. Ворожі обстріли почалися ще до світанку, продовжилися вдень, і посилилися в кінці дня. Противник вів вогонь одразу з двох різних напрямків. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Українські війська стріляли у відповідь.

Також окупанти порушили режим тиші в Пісках. Інцидент стався вранці, противник застосовував міномет.

На інших ділянках фронту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 8 ворожих обстрілів. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Маріупольський напрямок

Бойові дії велися лише в Широкиному. Противник порушив режим тиші 3 рази: двічі в світлу пору доби, й один раз під час вечірніх сутінків.

На Одещині тривають навчання підрозділів територіальної оборони

Офіцери, сержанти та солдати запасу під керівництвом інструкторів виконують практичні стрільби з різних видів стрілецької зброї, отримують новий досвід несення служби на блокпосту, а також удосконалюють свої знання та навички з інженерної, тактичної та первинної медичної допомоги. Аналогічні навчання резервістів відбуваються і в інших регіонах України.

На Луганщині на одному з полігонів підрозділи Сил АТО відпрацьовують тактику дій та влучність стрільби

Цікавим є факт, що вчора показали себе кращими у стрільбі з індивідуальної зброї жінки-військовослужбовці, які під час змагань за кожен бал вчергове довели свою професійність та волю до перемоги.

У Навчальному центрі Національної гвардії України у Золочеві тривають збори військових капеланів

Військові священики беруть участь у заняттях з тактичної медицини разом з інструкторами. Заняття триватимуть до 8 липня. Після закінчення зборів кожен капелан отримує сертифікат Навчального центру Національної гвардії України.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідувало 11 вантажних автомобілів, що перевозили продукти, будівельні матеріали та гігієнічні наборі загальною масою майже 193 тонни від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Днями Президент України Петро Порошенко нагородив визволителів Слов’янська державними нагородами

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом Богдана Хмельницького нагороджено п’ять українських воїнів, орденом «За мужність» — 7 бійців та двох нагороджено медаллю «За військову службу Україні».

Зокрема, орденом «За мужність» було нагороджено старшого солдата Михайла Вендичанського — навідника-оператора 24 окремої механізованої бригади, який, знаходячись в башті одного з БМП-2 прицільним вогнем гармати знищив розрахунок ворожого міномету, який вів вогонь по підрозділах Збройних Сил України, чим забезпечив успішне виконання бойового завдання по визволенню селища Хрящувате, що на Луганщині.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *