Громадськими активістами виявлено факти можливого зловживання службовим становищем чиновниками при проведенні тендерних процедур

Органами прокуратури за наслідками вивчення інформації представників Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» розпочато кримінальні провадження за фактами зловживання чиновниками службовим становищем (ст. 364 КК України).

Так, прокуратурою Закарпатської області відкрито провадження за фактами незаконних дій посадовців:

– управління міського господарства виконавчого комітету Мукачівської міської ради, якими у листопаді 2016 року з порушенням проведено закупівлю автомобіля Fiat Doblo Combi Maxi;

– Свалявської міської ради, якими в січні 2017 року укладено угоди на закупівлю м'яса та м'ясних виробів в сумі 300 тис грн взагалі без застосування процедури відкритих торгів.

Також прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем депутатом Білоцерківської міської ради під час викупу та приватизації нежитлового підвального приміщення в центрі.

Відкрито кримінальне провадження прокуратурою Луганської області за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Сєвєродонецької міської ради, якими в травні 2017 року укладено договір на виконання капітального ремонту електричних мереж, приміщень, систем опалення, водопостачання та водовідведення будівлі головного і адміністративного корпусу без проведення тендерної процедури.

Окрім того, Конотопською місцевою прокуратурою Сумської області за інформацією активістів пред'явлено позов до господарського суду Сумської області про визнання недійсним договору поставки продуктів харчування, який укладено Конотопською райдержадміністрацією без проведення тендерної процедури.

Нагадаємо, що органи прокуратури позбавлені функції так званого «загального нагляду» і самі не уповноважені на виявлення правопорушень.

Такі факти вдається виявляти лише завдяки співпраці з громадськими активістами.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *