Президент України прийняв Міністра закордонних справ Португалії




Президент України Петро Порошенко прийняв Міністра закордонних справ Португалії Аугушту Сілву.

Співрозмовники обговорили подальші кроки, спрямовані на поглиблення політичного діалогу між країнами та взаємовигідного співробітництва у різних сферах.

Президент України подякував португальській стороні за всебічну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та європейських прагнень нашої держави. Він наголосив на важливості посилення антиросійських санкцій у разі продовження порушення російською стороною безпекових умов Мінських домовленостей.

Співрозмовники дійшли згоди щодо доцільності активізації двосторонньої торговельно-економічної взаємодії, передусім у високотехнологічних сферах.

Аугушту Сілва відзначив надзвичайно позитивну роль української громади в Португалії, що створює сприятливий клімат для розвитку двосторонніх відносин.

Петро Порошенко привітав нещодавнє рішення парламенту Португалії про визнання Голодомору в Україні 1932-1933 рр. актом геноциду проти українського народу та вшанування пам'яті жертв цієї жахливої трагедії.

Президент України з вдячністю прийняв передане А.Сілвою офіційне запрошення від імені Президента Португалії М.Р. де Соуза відвідати цю країну з візитом до кінця поточного року. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *