У Києві відкрили представництво НАТО — Генсек зацитував у Раді Шевченка

У Києві починає свою роботу представництво Північноатлантичного альянсу в Україні.

Про це у себе в Facebook повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка взяла участь в урочистому відкритті офісу НАТО, передає Новое время.

“Ця подія має глибоке символічне значення. У ці дні ми фактично відкриваємо нову сторінку у відносинах нашої держави з Північноатлантичним альянсом. Впевнена, що кращі умови роботи для співробітників Представництва позитивно вплинуть як на зміст і якість заходів співробітництва НАТО з Україною, так і на темпи подальшого зближення нашої держави з Альянсом”, – написала вона.

При цьому віце-прем’єр зазначила, що НАТО вперше в своїй історії створює представництво в країні, яка має статус особливого партнера.

“У жодній іншій країні-партнері Північноатлантичного Альянсу НАТО немає подібного повномасштабного дипломатичного представництва”, – підкреслила вона.

Додамо, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу у Верховній Раді України процитував вірш українського поета Тараса Шевченка Мені однаково, чи буду (з циклу В казематі).

Зокрема, Столтенберг заявив з трибуни українського парламенту:

“Для мене велика честь виступити перед Радою. Я перший генеральний секретар НАТО, який це робить. І як депутат парламенту вже 25 років, я повністю визнаю  і розумію важливість парламентів в сучасній демократії. І як великий український поет Тарас Шевченко написав:

Та не однаково мені,
Як Україну злії люде
Присплять, лукаві, і в огні
Її, окраденою, збудять
Ох, не однаково мені…”

Після цього в залі пролунали гучні оплески, зазначає НВ.

Окрім того, під час виступу Столтенберг наголосив, що розвиток України зупиняє ракова пухлина корупції.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *