За клопотанням прокуратури Одеської області взято під варту фігуранта подій 2 травня 2014 року, причетного до масових заворушень на Грецькій площі

За клопотанням прокуратури Одещини 8 липня 2017 року Приморським районним судом обрано запобіжний захід у вигляді арешту фігуранту подій 2 травня 2014 року.

Завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам органів поліції вказаного чоловіка, який переховувався від слідства під іншим прізвищем за межами держави, було викрито у помешканні родича в м. Одесі та затримано.

У ході розслідування встановлено, що він, приховуючи обличчя балаклавою та каскою, брав активну участь у масових заворушеннях на Грецькій площі 2 травня 2014 року.

Вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 294 КК України (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях, що призвело до загибелі людей або до інших тяжких наслідків).

Нагадаємо, 24 червня 2017 року правоохоронці затримали у м. Чорноморськ ще одного фігуранта «справи 2 травня».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Слідче управління Головного управління Національної поліції в Одеській області.

За матеріалами прес-служби прокуратури Одеської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *