Керівництво Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів зустрілося з делегацією німецьких експертів

11 липня 2017 року члени Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів зустрілися з представниками Німецького Фонду міжнародного співробітництва, зокрема із Президентом Вищого суду землі у відставці Д-р Герхардом Кірхером та Президентом Суду землі у відставці Ганс-Отто Бартельєсом. Вказану зустріч організовано завдяки спільному бажанню сторін налагодити співпрацю та здійснити фаховий обмін досвідом між Німеччиною та Україною у галузі права.

Голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Віталій Грушковський представив європейським колегам членів Кваліфікаційного-дисциплінарної комісії прокурорів та повідомив з якою метою було створено КДКП.

Присутній на зустрічі заступник голови КДКП Віктор Шемчук поінформував німецьких експертів про ключові завдання, які стоять перед комісією, та першочергові дії і заходи, які планується здійснити для їх виконання. Не оминули також і проблемні питання, які виникають при виконанні її функцій. Тому, за його словами, новоствореній КДКП буде надзвичайно важливим почути про досвід того, як відбувається добір працівників прокуратури у Німеччині, щоб перейняти найкращі напрацювання іноземних колег.

У свою чергу Президент Вищого суду землі у відставці Д-р Герхард Кірхер та Президент Суду землі у відставці Ганс-Отто Бартельс заявили, що в Німеччині приділяється велика увага здійсненню правових реформ в Україні, в тому числі реформуванню органів прокуратури. Саме тому вони налаштовані поділитися своїми знаннями та вмінням для створення вільної і незалежної юстиції, тим самим забезпечивши приплив інвестицій в Україну.

В ході зустрічі сторони обговорили актуальні питання організації роботи новоствореного органу (КДКП), законодавчого забезпечення його діяльності, а також процесу добору, спеціальної підготовки та проведення конкурсів в органах прокуратури.

Іноземні експерти висловили надію, що старт роботи нового незалежного інституту в системі органів правосуддя буде швидким та успішним, а вони зі своєї сторони прикладуть максимум зусиль щоб допомогти організувати його діяльність. Для цього домовилися і наділі проводити такі зустрічі.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *