Призначено директора територіального управління НАБУ у Харкові

12 липня Юрія Кравченка призначено на посаду директора Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України (ХТУ НАБУ). Відповідне розпорядження підписане Директором Бюро.Призначити на цю посаду Юрія Кравченка рекомендувала конкурсна комісія, яка обрала його з-поміж 40 претендентів-учасників відкритого конкурсного відбору, що завершився наприкінці травня 2017 року. Новопризначений директор ХТУ НАБУ успішно пройшов спецперевірку та поліграф. Юрій Кравченко родом із Полтавщини, має вищу юридичну освіту та 18-річний досвід роботи за фахом: працював в органах прокуратури Полтавської області, певний час займався адвокатською практикою. Одружений, виховує трьох дітей.

Своїм першочерговим завданням директор Харківського осередка НАБУ вважає кадрове і матеріальне забезпечення територіального підрозділу, налагодження організаційних процесів для його ефективної взаємодії з центральним управлінням Бюро у Києві, а також громадським активом на місцях. Харківське теруправління фокусуватиметься на викритті корупції на території Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Запорізької  областей, а також зоні АТО (Луганській та Донецькій областях).

«Регіони, на які поширюються повноваження Харківського теруправління, є великими господарськими та промисловими осередками. Як наслідок, рівень корупції у них дістався критичної межі. Важко знайти галузь, де б роками не діяли складні корупційні схеми. Водночас, рівень обізнаності громадян із масштабами та наслідками корупції, а також їхньої можливої участі у викритті корупції є низьким. Тому у команди Харківскього теруправління НАБУ багато роботи, до якої намагатимемось взятися якомога швидше», —  наголосив Юрій Кравченко.

Нагадуємо, Харківське територіальне управління НАБУ було утворене 29 червня 2016 року. Директора підрозділу обрано з другої спроби: конкурс на посаду оголошувався у серпні 2016-го року, однак тоді конкурсна комісія не визначилася з переможцем. Повторний конкурс стартував у лютому та завершився наприкінці травня 2017 року обранням з-поміж 40 осіб Директором теруправління Юрія Кравченка.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *