Ви продемонстрували, що ніколи не треба здаватися, опускати руки – Президент зустрівся із добровольцем-медиком Яною Зінкевич




Президент Петро Порошенко, під час робочої поїздки до Сумської області, зустрівся з волонтеркою, добровольцем-медиком, командиром медичного батальйону «Госпітальєри» Яною Зінкевич, яка в грудні 2015 року потрапила в дорожньо-транспортну пригоду.

Глава держави поспілкувався із Яною Зінкевич після урочистого відкриття у Сумах Центру надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам АТО та членам їх сімей

Яна Зінкевич нагадала, що зустрічалася з Президентом під час лікування в ізраїльській клініці. «Тоді було дуже мало надій на моє одужання», – зазначила вона. «Такі центри потрібно створювати по всій Україні. Це тільки початок. Бійці заслуговують на нашу підтримку, повагу і те, щоб держава їх максимально підтримувала. Ми готові в цьому допомагати», – сказала волонтерка.

Президент зазначив, що під час спілкування з ізраїльськими лікарями побачив мало їхньої надії і віри в повне одужання Яни, але в її очах побачив неймовірну силу волі, енергію і бажання одужати. «Своїм прикладом Ви продемонстрували, що ніколи не треба здаватися, не треба опускати руки», – сказав Петро Порошенко, додавши, що це справжнє диво і привітав Яну з народженням доньки.

Президент розповів, що під час нещодавнього візиту до США ознайомився з процесом створення американських реабілітаційних центрів для учасників бойових дій. Він підтвердив, що центри для реабілітації учасників АТО будуть створюватися по всій Україні. «Це буде не лише медична допомога, це буде і психологічна допомога», – додав Глава держави.

Радник голови Сумської обласної державної адміністрації Борис Трейгерман, який підтримує Яну Зінкевич, відзначив важливість уваги з боку держави до питання реабілітації учасників АТО. Він зауважив, що на початку жоден лікар в Україні та Ізраїлі не вірив, що Яна зможе стати на ноги і народити дитину. «Реабілітаційний центр – це надія, яка дається всім бійцям, щоб повернутися до нормального життя. Яна стала на ноги і народила прекрасну доньку», – сказав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *