За три роки війни в Україні відкрилися 60 нових заводів – Президент на відкритті нового підприємства на Сумщині




Під час робочої поїздки до Сумської області Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті заводу ТОВ «Гуалапак Україна». Голова ради директорів компанії «ГУАЛА ПАК» Мікеле Гуала ознайомив Президента з виробничими потужностями підприємства та зразками продукції. Президент та Голова ради директорів також спільно здійснили запуск нової лінії виробництва.

 «Сьогодні у нас велика і  урочиста подія – відкриття  нового сучасного надзвичайно важливого виробництва у Сумах. Виробництво, яке потужний італійський інвестор прийняв рішення будувати саме у нас в Україні», – сказав Глава держави під час урочистого відкриття підприємства.

«За три роки війни, під час цих суворих випробувань, в Україні відкрилися 60 нових заводів. Цих темпів Україна не знала ніколи. Це є яскраве свідчення довіри з боку наших партнерів. І це не просто довіра на словах – вони голосують за майбутнє України гривнею, євро, доларом, фунтом. Бо вони впевнені, що такий народ не перемогти. Дякую за цю віру і за ці інвестиції», – сказав Президент.

Петро Порошенко наголосив, що на сьогоднішній день реформаторські зусилля, які розпочались три роки тому, нарешті, приносять перші плоди. За його словами, перевиконуються митні надходження, а 85% виробленої продукції будуть йти за кордон і лише 15% продукції будуть споживатись в Україні. А це демонструє якість, конкурентоздатність української продукції, надсучасні технології.

Президент зазначив, що разом з інвестором було запущено нову лінію виробництва і вже навіть вироблено першу продукцію, яка називається «Чудо». «Ця продукція для українських дітей – високоякісна, надсучасна, корисна. І це символ того, що наша співпраця є надзвичайно ефективною», – переконаний він.

Президент також зауважив, що йому приємно було почути слова від партнерів – інвесторів, що вони, нарешті, не мають проблем з компенсацією ПДВ при експорті, мають повну підтримку української влади і вирішили далі підтримувати виробничі потужності. «На цьому прикладі («ГУАЛА ПАК» – ред.) хочу закликати наших іноземних партнерів активніше інвестувати в Україну», – сказав Петро Порошенко. Він також розповів, що найближчими днями планує відвідати Тернопіль та Львів, а на наступному тижні – Закарпаття. «Скрізь будуть відкриватися нові виробництва», – додав Глава держави.

Президент наголосив, що все це відбувається в умовах війни і агресії проти України. «Але це не заважає вірити в майбутнє України, ефективність українських реформ. І ми будемо рішуче продовжувати ці реформи», – підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко зауважив, що італійський інвестор має можливість будувати виробництва у будь-якій країні світу – Європейському Союзі, на Далекому Сході, в Китаї, Латинській Америці. Але прийняв рішення, що найкраще місце для будівництва цього виробництва – це Україна. Він наголосив, що власники мають дуже позитивний досвід співпраці з працівниками у Сумах, дуже високу якість продукції, дуже конкурентну собівартість, дуже сприятливий інвестиційний клімат з часу відкриття першого підприємства у 2014 році. «І тому було прийнято рішення про початок будівництва другої черги і мені сказали, що на цьому зупинятись не збираються», – додав Глава держави.

Глава держави особливо подякував керівництву підприємства за високий рівень соціальної відповідальності, акцентуючи на підтримці Збройних Сил України. «Це насправді відповідальна поведінка»,- сказав Петро Порошенко та особливо відзначив підтримку лікарень, здійснення благодійних проектів на підтримку дітей та українських воїнів.

«Відкриття цього заводу є дуже символічним, адже попри російську агресію ви демонструєте, що вірите в Україну», – сказав Петро Порошенко під час спілкування з керівництвом компанії.

Компанія «ГУАЛА ПАК» заснована 6 лютого 2014 року італійською компанією GUALA PACK S.p.A. та спільним українсько-польським підприємством АТ «ТЕХНОЛОГІЯ». ТОВ «ГУАЛАПАК УКРАЇНА» є частиною групи компаній GualaPackGroup, котра налічує 11 заводів по всьому світу, які спеціалізуються на виготовленні упаковки для дитячого харчування, фармацевтичної, косметичної, харчової промисловості, обладнання для пакування дитячого харчування та пакувальних матеріалів.

У жовтні 2016 року Радою директорів підприємства прийнято рішення про будівництво нового підприємства загальною площею 13,7 тисяч квадратних метрів. У будівництво нового підприємства та придбання обладнання інвестовано понад 16,8 млн. євро приватних інвестицій.

На новому підприємстві буде створено близько 300 нових робочих місць. Станом на 1 липня 2017 року загальна чисельність працюючих складає 205 осіб. Середня заробітна палата близько 12, 143 грн.

ф

Робоча поїздка до Сумської області

12 липня 2017 року – 14:06















































ф

Робоча поїздка до Сумської області

12 липня 2017 року – 14:06































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *