Мар’їнка. Обстріли тривають – страждають мирні мешканці



Синхрони: 1 Олексій, військовослужбовець ЗС України
2 Роман, командир відділення.
12 липня на Приморському напрямку незаконні збройні формування окремих районів Донецької області двічі за день обстріляли житловий сектор Мар’їнки. Вчора, близько 21 години, під час обстрілу позицій сил АТО під вогонь бойовиків вчергове потрапили житлові квартали цього прифронтового населеного пункту.
Піхотинці з окремої механізованої бригади, які обороняють позиції поблизу цього багатостраждального міста розповіли, що проросійські найманці обстріли ведуть із території, яка тимчасово підконтрольна незаконним збройним формуванням.
Внаслідок обстрілу з озброєння БМП, зенітної установки, гранатометів та крупнокаліберних кулеметів з позицій бойовиків по житловим кварталам цього міста загорілися кілька будівель. Ще кілька зазнали руйнувань. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Однак, військовослужбовець бригади отримав поранення.
Під час вечірніх обстрілів дісталось мирним мешканцям та їхнім будинкам. Від осколків та снарядів на будинках позривало дахи, декілька загорілось та зазнали руйнувань. Місцеві мешканці збирають речі з вцілілих будинків і хто має куди переїжати, покидають свої оселі і прямують туди, де більш безпечніше. Незаконні збройні формування окремих районів Донецької області вчергове підтверджують своє ігнорування Мінських домовленостей і норм гуманітарного права, демонструють прагнення подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі і ще раз ставлять під загрозу життя та здоров’я цивільного населення.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *