У 2018 році пропонуємо провести міжнародну інвестиційну конференцію та міжнародний форум щодо перспектив ГТС України – Президент




Президент Петро Порошенко переконаний, що Угода про асоціацію і безвізовий режим стануть важливою чинником для реалізації наших зусиль на шляху від економічної стабілізації до економічного зростання нашої держави.

«У цьому контексті ми доручили опрацювати можливість організації у Брюсселі потужної інвестиційної конференції щодо України на початку 2018 року», – повідомив Петро Порошенко на спільному брифінгу з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської комісії Жан-Клод Юнкером.

Глава Української держави також наголосив на динамічному розвитку і в напрямку зміцнення енергетичного фронту. «ЄС підтвердив принципову готовність підтримати Фонд енергоефективності України. Ми прийняли відповідний закон і я його найближчим часом збираюсь підписати», – повідомив він.

За словами Петра Порошенка, також є намір європейських газотранспортних операторів до спільної модернізації та експлуатації української газотранспортної системи та сховищ. «Ми запропонували Європейській Комісії провести у 2018 році міжнародний форум щодо перспектив використання газотранспортної системи України під умовною назвою: «Потенційні можливості ГТС України для енергетичної безпеки Європи», – розповів Президент.

Глава держави також висловив переконання, що врешті-решт, вдасться зупинити реалізацію політично вмотивованих російських проектів в енергетичній сфері.

Відео

ф

Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС

13 липня 2017 року – 11:55












































































































































ф

Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС

13 липня 2017 року – 11:55






Неформальні перемовини Президента України Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска і Голови Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера в рамках Дев’ятнадцятого Саміту Україна – Європейський Союз, 12 липня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака










Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС, Київ, 13 липня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака













































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *