В Угоді про асоціацію зафіксовані європейські прагнення України – Петро Порошенко та Дональд Туск




Президент Петро Порошенко на спільному брифінгу з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської комісії Жан-Клод Юнкером наголосив, що європейські плани України зафіксовані в Угоді про асоціацію, і українська сторона не піде на жодні компроміси.

Відповідаючи на питання щодо можливої неузгодженості позицій щодо європейських перспектив України, Дональд Туск наголосив: «Я можу повторити сказане раніше, що найважливіша частина найважливішого документу, Угоди про асоціацію, не є гаслом. Після того, як були ухвалені всі рішення, після Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі такою стала наша нова реальність. Хочу повторно процитувати: «ЄС визнає європейські прагнення України та вітає її європейський вибір». За словами Дональда Туска, це також є особистою думкою його та Жан-Клода Юнкера, додавши, що обидва керівники європейських інституцій мислять однаково в питанні стосунків з Україною.

Президент Петро Порошенко наголосив, що Угода про асоціацію є головним документом, який характеризує співпрацю України та Європейського Союзу. «Всі формулювання, які задовольняють Україну та Європейський Союз відображені в цьому документі, який нарешті ратифікований і за декілька тижнів набуде чинності. Україна не піде на жодні компроміси щодо наших європейських планів, які зафіксовані в Угоді про асоціацію», – наголосив Глава держави.

Відео

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *