«Донеччина отримає 50 млн євро для відновлення руйнувань поблизу лінії розмежування» – Валдіс Домбровскіс

Європейський Союз прийняв рішення щодо надання Україні 200 млн євро, 50 з яких має бути спрямовано на відновлення інфраструктури та житлових будинків поблизу лінії розмежування на Донеччині. Про це під час візиту до Маріуполя заявив віце-президент ЄС Валдіс Домбровскіс. Також під час візиту Валдіс Домбровскіс відвідав контрольний пункт в’їзду-виїзду «Гнутове» та школу у селищі Талаківка.

Під час огляду роботи КПВВ «Гнутове» віце-президент високо оцінив співпрацю уряду України, Прикордонної служби, міжнародних організацій та інших пов’язаних структур із забезпечення комфортного перетину лінії розмежування громадянами та підкреслив необхідність подальшої співпраці у безпекових аспектах.

У селищі Талаківка Валдіс Домбровскіс оглянув школу, які була відновлена після обстрілів за кошти Європейського Союзу. Він ознайомився з умовами перебування дітей у бомбосховищах та тренінгами, які проводяться для учнів з метою навчання мінній безпеці та психоемоційного розвантаження.

Також віце-президент під час візиту до маріупольського Центру підтримки сім’ї та молоді зазначив, що Європейський Союз продовжуватиме всебічну підтримку України як на міжнародній арені, так і у питаннях фінансування інфраструктурних проектів. Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що подібні центри дуже важливі для подальшого розвитку суспільства, адже вони дають можливість укріплювати сім’ї, вивчати європейські традиції стосунків у суспільстві, розширяють можливості для самореалізації молоді.

«Єдність зараз – одне з ключових питань. Єдність у наших дружніх стосунках з Європою, єдність у сім’ях та у суспільстві в цілому. Разом ми зможемо будь-що. Саме тому цього роду на Донеччині буде відкрито 85 молодіжних центрів, роботи зі створення таких центрів ведуться також і у Маріуполі», – заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Він підкреслив, що обласна влада тісно співпрацює з міськрадою Маріуполя та міжнародними донорами для максимально ефективної реалізації проектів, спрямованих на покращення якості життя людей.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *