Успішність приходить до тих, хто створює можливості сам

Родина Скибенко – «внутрішньо переміщена родина», яка переїхала до селища Ялта Мангушського району з міста Димитрів у 2014 році. Голова сім’ї має інвалідність. Протягом довгого часу подружжя шукало джерело стабільного заробітку. Чоловік,  Олександр Скибенко, перебував на обліку у Мангушському районному центрі зайнятості.

За сприяння фахівців центру зайнятості молоді люди зареєструвалися на сайті Асамблеї інвалідів, яка на той час проводила конкурс міні-грантів для надання можливості людям з інвалідністю реалізувати свої бізнес-ідеї.

Разом подружжя отримало грант на започаткування власного бізнесу, і з 19 липня 2016 року по теперішній час успішно розвивають справу свого життя: дружина займається вирощуванням часнику та інших овочів, а чоловік – виробництвом та продажем ліжок і виробленням паливних брикетів.

Ініціативні молоді люди не зупинилися на досягнутому. Зіткнувшись із труднощами соціально-економічного та суспільно-побутового характеру, маючи надзвичайний запал, енергію та ентузіазм у вирішенні будь-яких проблем, вони вирішили заснувати громадську організацію «Маю право на майбутнє». Метою установи є задоволення і захист законних соціально-економічних, творчих, вікових, гендерних, національно-культурних, духовних та інших конституційних прав та інтересів громадян України.

У травні 2017 року Тетяна та Олександр успішно пройшли тренінг на тему «Розвиток навичок підприємницької діяльності» для внутрішньо переміщених осіб за програмою ПРООН. За подальшою консультацією подружжя звернулося у Консалтинговий простір до фахівців Мангушського центру зайнятості, де отримало інформацію та інструкції про заснування громадських організацій, в тому числі неприбуткових, та можливості отримання грантів на започаткування, відновлення і підтримку малого та середнього бізнесу.

Чоловіка та жінку зацікавили проект «Український донецький куркуль», програма «Допомога для відновлення та розвитку самозайнятості» Чеської неурядової організації «Людина в біді» та конкурс грантів для внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької та Луганської областей від ПРООН. Не втрачаючи часу, сім’я розпочала підготовку до участі у вищезазначених грантових проектах.

На даний час подружжя Скибенко планує допомогти відновити грецький етнічний музей, відновити якісне освітлення вулиць селища та придбати окремі види спортивного спорядження для шкільного спортивного залу у селі Ялта.

Успіх родини Скибенко забезпечує спільна наполегливість, працелюбність та невгамовна жага перемоги.

Донецька обласна служба зайнятості

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *