У Донецькій області пройшла “Студентська республіка”

На шляху до об’єднання молоді, 14 липня розпочалась наймаштабніша подія серед студентів «Літня Студентська республіка Донеччини 2017» на тему: «Освіта – ключовий напрямок нової індустріалізації Донеччини», яка відбувається в чудовому місті Святогірск, на території не менш прекрасного КП ОДМСОК «Перлина Донеччини»

У цьому році “Студреспубліка Донеччини” ще більш особлива, адже присвячена 85 – ти річчю Донецької області. Цей ювілей відзначається скромно і гідно. Усі проведені заходи з нагоди свята сприяють вихованню лобові до рідного краю та його жителів, показують, що Донеччина завжди була багатою на таланти та небайдужих людей.

Проведення даного заходу не було б можливим без фінансової та інформаційної підтримки проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється у регіоні Донецькою обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» (загальноукраїнське адміністрування проекту здійснює ГО Центр «Жіночі перспективи») за фінансової підтримки Європейського Союзу представництва в Україні, який реалізує Громадська організація «Молодь Сходу України», а також за підтримки управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації, Донецький обласний комітет профспілки освіти та наук, а також команди організаторів: громадські організації «Молодь Сходу України» (м. Слов’янськ), «Молодіжна платформа Новосхід» (м. Новогродівка), «Заходи» (м.Маріуполь).

«Студентська республіка» – це модель держави із своїм гімном, прапором, кордоном, валютою, органами влади та своїми законами яку самостійно створює наша активна та талановита молодь. В процесі відбудеться оргдіяльна гра, презентація напрацювань учасників, вибори студентського мера, презентація партій, яскраві субфести.

У цьогорічному форумі з безмежним натхненням, креативністю та дуже цікавими ідеями приймають участь команди Донбаського державного педагогічного університету( м. Слов’янськ); Молодіжна платформа «Новосхід»

(м. Новогродівка); Донецький національний технічний університет(м.Покровськ); Маріупольскький державний університет; Громадська організація «Заходи»(м.Маріуполь); Приазовський державний технічний університет (м.Маріуполь); Слов’янський коледж транспортної інфраструктури; Східноукраїнський національний університет імені В.Даля (м.Сєверодонецьк).

Команда організаторів з нетерпінням чекала приїзду учасників та гостей форуму для урочистого відкриття! І ось вони вже на місцях.

На сцені їх зустрічали ведучі та волонтери молодіжного центру Благодійного фонду «Слов’янське серце» м. Святогірськ із з українськими піснями та танцями. Модератори також приготували запальний флешмоб. Зі сцени звучали привітання від начальника управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації Золкіної Лілії Іванівни та керівника проекту –заступника голови громадської організації «Молодь Сходу України» м.Слов’янська –Ступак Оксани.

На святі також були присутні, спеціалист управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації Павлюк Карина Ігорівна та проректор з науково-педагогічної роботи Донбаського державного педагогічного університету Чайченко Станіслав Олегович.

Після урочистої частини заходу учасників було розподілено на команди з особистим модератором для подальшої роботи у групах.

Після детального інструктажу модераторів для учасників почалась групова робота над висвітленням проблем освіти та їх методів вирішення. Учасники запропоновали багато цікавих і перспективних проектів щодо реформування системи освіти. Кожен проект бурхливо обговорювався та коментувався як іншими учасникими, так і експертами, які оцінювали їх роботу. (Чайченко С.О, Ступак О.Ю, Павлюк К.І).

Факультатив шодо ЗУ “Про вищу освіту”

Для кращого вивчення освіти був проведений факультатив з одним із експертів проекту Чайченко Станіславом Олеговичем-проректором з науково-педагогічної роботи Донбаського державного педагогічного університету який викликав жвавий інтерес учасників, оскільки були затронуті питання: можливості студентського самоврядування у ВНЗ, рейтинги, академічна мобільність тощо.

Робота в групах

Теоретичні знання, отриманні під час факультативу, були використані надалі під час групової роботи. У результаті учасниками були запропоновані проекти: модернізація методів викладання, школяр-студент, бізнес-партнерство, наставництво у вишах, обмін досвідом, студентські тренінги та неформальна освіта, удосконалення матеріально-техничної бази.

Другий день “Студентської Республіки Донеччини 2017”, пройшов не менш динамічно та продуктивно. Було проведено факультатив від Реваза Татаішвілі-координатора проектів ГО “Інша освіта” на тему : “Принципи та методи неформальної освіти” та Дениса Бігунова -рух “Сильні громади”, ГО Центр UA” з темою: “Політичні партії та місцеве самоврядування”.

Також відбулась реєстрація та презентація партій з кандитатами у мери: Чепіга Ельміра – «Сильна Країна»

Чернишов Іван – Молодіжна партія «Студентська республіка»

Горбачова Настя – «Доки юні»

Модератори проекту провели Квест, змагання з кібер-спорту, фотоконкурс “Спалах емоцій” та караоке. Наступного дня відбулось та нагородження переможців у змаганнях. Сформовано магістрат з учасників: Горбачова Анастасія (Маріупольський державний університет).

Чепіга Єльміра (Донбаський державний педагогічний університет)

Котовець Анна (Донецький національний технічний університет)

Луценко Віка (Донецький національний технічний університет)

Галуза Анастасія (Донецький національний технічний університет)

Карабаджан Євгенія (Донецький національний технічний університет)

Клименко Ліза ((Маріупольський державний університет))

Мурашко Андрій (Приазовський державний технічний університет)

Нємчинова Анна (Маріупольський державний університет)

Калініченко Дмитро (Східноукраїнський національний університет імені В.Даля) на чолі з мером Чернишовим Іваном (Донбаський державний педагогічний університет)

В кінці форуму всі учасники поділились своїми враженнями та емоціями.

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *