Звернення Павла Жебрівського з нагоди 27 річниці ухвалення Верховною радою УРСР декларації про Державний суверенітет України

27 років тому, 16 липня 1990 р Верховна Рада УРСР проголосила Декларацію про державний суверенітет України. Питання про незалежність України вийшло на фінішну пряму. Прийняття Декларації відбулось під тиском зростаючого політичного руху та потужних шахтарських страйків Донбасу. Через три тижні Верховна Рада УРСР змушена була прийняти ще й Закон «Про економічну самостійність Української РСР».

Потім була потужна своєю енергетикою студентська «Революція на граніті», ГКЧП, проголошення Незалежності, референдум… Сьогодні ми знову відстоюємо своє природне право на свободу, гідність та самостійну державу. Жодна успішна країна світу не сформувалась одномоментно і, нажаль, жодна – безкровно. Кожен народ довго будував свій суспільний проект. Все залежить від наполегливості та зусиль, які народ здатен докласти до реалізації своєї мрії. Але уважно аналізуючи нашу історію – давню і недавню – я переконаний, у нас все вдасться. Ми збудуємо міцну, успішну і заможну Україну. Країну для людей. Країну, якою пишатиметься молодь і буде хотіти тут жити і реалізовувати тут свої власні мрії та проекти.

Голова Донецької облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Павло Жебрівський

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *