Представники Донеччини взяли участь у семінарі з децентралізації

З 9 по 15 липня 2017 року з навчальним візитом «Сталий розвиток громадянського суспільства через розбудову інститутів громадських рад та взаємодію з органами місцевого самоврядування» делегація Донецької області відвідала м. Львів.

За сприяння Львівської облдержадміністрації представники органів місцевого самоврядування та громадських рад при виконавчих комітетах міських рад відвідали Ходорівську та Давидівську об’єднані територіальні громади, мали нагоду поспілкуватись із представниками громадської ради при Львівській облдержадміністрації, а також при Головному управлінні ДФС у Львівській області.

Під час зустрічі керівник проектів ГО «Центр громадської адвокатури» Я. Хауляк ознайомив представників делегації із досвідом заснування та діяльності ЦНАПів у Львівській області. На прикладі діяльності Миколаївського ЦНАП районного рівня було проведено обговорення проблемних питань фінансування, організації процесів діяльності закладів, установ ЦНАПів.

Також слід зазначити, що цікавим та пізнавальним був виступ начальника відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради О. Файфурки, який поділився досвідом заснування та діяльності громадських рад при управліннях Львівської міської ради – новим підходом до формування громадських рад через високий професіоналізм громадських експертів.

З делегацією також зустрівся голова Львівської облдержадміністрації О. Синюта. У ході бесіди він підкреслив важливість організації стаді-турів із обміну досвідом між представниками східних та західних областей України та наголосив на консолідації зусиль щодо розвитку громадянського суспільства.

Даний навчальний візит було проведено у рамках Проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», що фінансується Швейцарською Конфедерацією та Урядом Швеції.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики  облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *