«Секрет успіху» Олени Аксьонової: як помножити прибуток сім’ї всього за рік

Соціальне оточення з високим достатком, дружина ‒ успішний підприємець, теща ‒ затребуваний фахівець, діти ‒ молоді бізнес-обдарування й тільки татко ‒ скромний чиновник, живе на одну зарплату в будинку дружини, їздить на машині дітей і відпочиває за рахунок тещі. Така сімейна ідилія не чужа й російським представникам у Криму. Приклад ‒ підконтрольний Кремлю голова Криму Сергій Аксьонов і його дружина Олена. Дружина Сергія Аксьонова потрапила до рейтингу найбагатших жінок російських чиновників.

Майже 33 мільйони рублів (приблизно 14 мільйонів гривень) минулого року заробила Олена Аксьонова. Саме такі статки дружини задекларував російський керівник анексованого півострова.

У якому маєтку живе, як збагатилась і чим заробляла раніше «перша леді» Криму, з’ясовували журналісти телевізійного проекту «Крим.Реалії».

«Не знаю, як в українських, ну, я думаю, в них така ж ситуація, як і в російських чиновників ‒ є талановиті дружини. Талант цих дружин завжди виявляється винятково в певні проміжки життя, коли їхніх чоловіків призначають губернаторами або чиновниками уряду Криму або іншого органу влади», ‒ міркує російський громадський активіст Володимир Гарначук.

Сьогодні в Олени Аксьонової є автомобіль «БМВ» за 120 тисяч доларів (понад три мільйони гривень), будинок майже в шістсот квадратів, дві земельні ділянки, три квартири й шість нежитлових приміщень.

Шлях від забезпеченої жінки до багатої дружини російського чиновника пані Аксьонова здолала за три роки. І минулого року заробила в 12 разів більше, ніж її чоловік.

Олена Аксьонова

«Я розуміла, що держава не може мене забезпечити, і ось я не жартую, буквально зі шкільного віку я розуміла, що мені потрібний якийсь бізнес, завдяки якому я зможу існувати нормально, гідно», ‒ говорить Аксьонова в інтерв’ю кримським ЗМІ.

У деклараціях Сергія Аксьонова весь шлях дружини до безбідного існування як на долоні. 2014-го року за нею значаться три мільйони рублів (1 290 тисяч гривень) заробітку, 2015-го ‒ вже три з половиною мільйони (півтора мільйона гривень). А минулого 2016 року Олена Аксьонова помножила свої статки одразу в десять разів.

«Це всього лише оболонка для реалізації інвестиційних проектів, в які втягнутий сам Аксьонов, але через те, що це заборонено законом, він використовує оболонку у вигляді дружини. Не знаю, чи є в них собачка, але, якщо вони б могли, вони б і на собачку оформили бізнес», ‒ вважає Гарначук.

Олені Аксьоновій належить із десяток приміщень у всьому Сімферополі. У них розташувалися магазини, офіси, кафе й усілякі комерційні фірми. Окрім того, дружина Аксьонова розпоряджається двома торговими центрами.

Як згадують кримські журналісти, до анексії Криму нині найвпливовіша родина півострова перебувала в тіні, а сама Олена Аксьонова хоч і не була громадським діячем, проте вже мала значні бізнес-активи.

«На Олену Аксьонову на той момент, до 2010-го року, було записано приблизно десять компаній. Одна з них займалася овочезберіганням, приблизно дві або три фірми ‒ це будівництво, як було зазначено в статутних документах, ну й велика частина фірм займалася орендою, суборендою», ‒ згадує журналіст-розслідувач із Криму Тетяна Курманова.

Зараз Олена Аксьонова офіційно є засновницею чи керівником не менш ніж чотирьох підприємств. Це ТОВ «Моноліт-плюс» і «Галс», які працювали до подій 2014-го року. Після цього дружина Аксьонова зареєструвалась у Росії як приватний підприємець, заснувала організацію «Русское единство» і стала відомою у Криму громадською діячкою.

«Я б не хотіла бути публічною людиною, я б хотіла займатися тим, що мені подобається, тихо й непомітно. Але я розумію, що іноді це потрібно зробити голосно, потрібно вийти на сцену, щось сказати, показати ‒ і тоді буде вище ККД від цього заходу», ‒ розповідає дружина Аксьонова.

Сам Сергій Аксьонов офіційно не володіє ні машиною, ні будинком. Є рішення виконавчої служби України, згідно з яким 2013-го року заарештоване все його майно. Далі відбулась анексія, тому чим закінчилася судова тяганина ‒ невідомо. Але тепер підконтрольний Кремлю глава півострова живе в розкішному маєтку. Високий паркан і пост охорони перед володіннями відмежовують подружжя і від населення, і від журналістів.

За інформацією українського реєстру, будинок за цією адресою належить матері Олени Аксьонової Людмилі Добрині. Вона також має з десяток фірм у Сімферополі. До речі, компанії родичок Аксьонова офіційно діяльність в Україні не припинили. Таким чином, дружина й теща керованого Кремлем голови півострова мають платити податки до державного бюджету України.

Чи перераховуються податки Україні й у чому секрет раптового збагачення в десять разів? Крим.Реалії неодноразово намагалися зв’язатися з Оленою Аксьоновою, щоб почути відповіді на ці питання. Її помічниця повідомила, що дуже зайнята пані розгляне пропозицію журналістів. Утім, через тиждень не відповідав і телефон помічниці Олени Аксьонової ‒ багатої дружини російського чиновника Сергія Аксьонова, який живе тільки на зарплату.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *