Українці із Сан-Франциско закликають підтримати у реабілітації важкопоранених бійців

Вже більш ніж два роки громада Сан-Франциско та Кремнієвої долини надає допомогу військовослужбовцям Української Армії, які отримали поранення/ушкодження хребта під час бойових дій на сході України.

Вони приїздять до Лоc Анджелесу для проходження реабілітації в центрі Next Step, повідомляє VIDIA із посиланням на Facebook-спільноту Nova Ukraine.

Зяняття в центрі — важка та виснажлива праця. І націлена вона не тільки на те, щоб допомогти людині з обмеженими можливостями обходитися в побуті без сторонньої допомоги, а й змусити організм сприймати власне тіло, знайти ті “важелі”, які допоможуть знову навчитися ходити.

«Ми пишаємося цими хлопцями, захоплюємося їхніми результатами, склоняємося перед їх мужністю та силою духу. Повертаючись до України, вони освоюють водіння, стають студентами університетів, створюють громадські організації, допомагають таким самим травмованим в минулому бійцям, приймають участь в різноманітних спортивних змаганнях (великий теніс, баскетбол). І ми віримо, що в них все вийде!» — йдеться на сторінці проекту.

«Крім інвалідних візків та спеціальних противопролежневих подушок для них, кожному з хлопців потрібні спеціальні засоби медичної гігієни. На жаль, ці засоби або відсутні в Україні, або дуже коштовні. Ми купляємо їм ці видаткові матеріали і відправляємо в Україну вже більше ніж півтора року», — зазначаються волонтери.

«Ми не змогли б робити це без вашої допомоги та підтримки. Забезпечена гігієна протягом 2-3 днів для кожного з хлопців коштує як чашка кави в Старбаксі або один бургер з Макдональдсу. Тож приєднайтеся, навіть $5 або $10 зробить їхнє життя кращим», — наголошуються в Nova Ukraine.

Підтримати проект можно тут або за посиланням.

Зустрітися із хлопцями особисто можна на благодійному пікніку у суботу, 5 серпня. Деталі — тут.

Нагадаємо, серед українських військових шукають бажаючих долучитися до Марафону морської піхоти США.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *