Держдеп: Дипломати США і РФ провели “жорстку і відверту” розмову

Високопоставлені дипломати США і РФ провели “жорстку і відверту” розмову в контексті обговорення проблем двосторонніх відносин.

Як повідомляє AFP, жорстка розмова пройшла між заступником держсекретаря Томом Шенноном і заступником глави МЗС РФ Сергієм Рябковим, передає НВ.

“Бесіда була жорсткою і прямою, вона відображає прихильність обох сторін до вирішення проблем, що накопичилися”, – заявили в Держдепі.

Засідання, яке тривало три години, спочатку було заплановано на червень, але Москва скасувала його через нові санкції США, пов’язані з агресією РФ в Україні.

Після зустрічі журналісти запитали Рябкова, чи було вирішене питання про дипломатичну власність, конфісковану владою США в грудні 2016 року, на що отримали відповідь: “Майже, майже”.

Адміністрація президента США Барака Обами в кінці 2016 року конфіскувала у Росії дві дипломатичні дачі у відповідь на втручання Москви в президентські вибори. У Вашингтоні заявили, що об’єкти нерухомості використовувалися росіянами для шпигунства. Також з США були вислані російські дипломати.

Заступник помічника президента США Дональда Трампа Себастьян Горка заявив, що Вашингтон розглядає можливість повернення дипломатичної власності Росії лише в тому випадку, якщо Москва продемонструє сумлінне виконання режиму тиші в Сирії.

У відповідь глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав висунення США умов для повернення конфіскованої російської дипломатичної власності “грабунком серед білого дня”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *