На Луганщині вдосконалюється робота Пенсійного фонду щодо якості …

На Луганщині вдосконалюється робота Пенсійного фонду щодо якості обслуговування громадян

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року», в органах Пенсійного фонду здійснюється комплекс заходів, спрямованих на вдосконалення організації роботи з підвищення продуктивності та якості обслуговування громадян.

Зокрема, це – забезпечення прозорості і відкритості діяльності Пенсійного фонду, активне залучення громадськості до формування та реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення і ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню.

Найближчим часом для поліпшення якості обслуговування громадян планується забезпечити шляхом впровадження єдиних стандартів і сучасної технології за принципом «єдиного вікна» у відповідних залах обслуговування (фронт-офісах) на рівні територіальної громади з подальшою обробкою пенсійної документації у відокремлених підрозділах (бек-офісах) та забезпечення надання консультативної допомоги громадянам щодо умов призначення (перерахунку) пенсій.

Наступним кроком, спрямованим на створення сучасних умов обслуговування громадян, стало надання послуг за місцем проживання за межами територіальних управлінь.

Між органами Пенсійного фонду України Луганської області та селищними радами у віддалених населених пунктах області складено Угоди про співпрацю та затверджено графіки прийому.

Нагадаємо, що віддалені робочі місця працівників органів Пенсійного фонду України Луганської області створено в Лозно-Олександрівській селищній раді Білокуракинського району, Красноріченській селищній раді Кремінського району, Білолуцькій селищній раді Новопсковського району, Кабичівській сільській раді Марківського району, Тошківській селищній раді Попаснянського району, Щастинській міській раді Новоайдарського району Луганської області.

Агентський пункт запрацював в адміністративному центрі Борівської селищної ради м. Сєвєродонецьк.

Сьогодні відкривається ще одне віддалене робоче місця на базі Волчеярівської селищної ради Попаснянського району, яка обліковує понад 1200 осіб населення.

Крім цього, закінчено підготовчу роботу робочого місця щодо надання послуг населенню на базі Морозівської сільської ради Міловського району.

Також Шульгінська селищна рада Старобільського району виявила зацікавленість у створенні віддаленого робочого місця працівників органів Пенсійного фонду України Луганської області.

Станом на 1 липня 2017 року на віддалених робочих місцях надано послуг 479 особам, вагома частка питань стосується роз’яснень норм пенсійного законодавства, прийому замовлень на видачу довідок. Найбільша кількість звернень відбулась у м. Щастя, в Красноріченській та Білолуцькій селищних радах.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *