Фонд енергоефективності забезпечить високі стандарти управління, максимальну прозорість і ефективність використання кожної копійки бюджетних коштів – Президент




Фонд енергоефективності забезпечить високі стандарти управління, максимальну прозорість і ефективність використання кожної копійки бюджетних коштів, переконаний Президент України Петро Порошенко.

«Серед багатьох реформ, які були проведені за останні три роки, реформа енергетики займає одне з найперших за важливістю місць», – наголосив він під час виступу в Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Саме в присутності викладачів, вчених та студентів Глава держави підписав Закон «Про Фонд енергоефективності».

Він нагадав присутнім ситуацію в енергетиці у 2014 році, коли Україна входила в сумну десятку найменш ефективних країн світу: «Ця економіка була приречена на програш змагання конкурентоздатності серед інших країн світу», – зазначив він.

«Закон «Про Фонд енергоефективності»– фонд, створення якого було абсолютно зрозумілим десятки років тому. Але дуже важливо, що зараз ми його створюємо, що він схвалений нашими усіма міжнародними партнерами та міжнародними фінансовими організаціями», – зазначив Петро Порошенко та висловив впевненість , що «вже найближчим часом ми будемо мати практичні результати нашої спільної діяльності».

«Кожен з нас має бути впевненим, що кожна копійка з цих 61 млрд буде використана з максимальною ефективністю, а не піде на олігархів газових чи олігархів енергетичних, чи крадіїв, чи корупціонерів. Це чесно!», – наголосив Президент та висловив сподівання, що цьому процесу допоможе Київський політехнічний інститут. «Я дуже покладаюся на творчий та науковий потенціал нашого університету», – додав він.

Президент також підписав закон «Про енергетичну ефективність будівель», який запроваджує механізм конкретної відповідальності, персоніфікації і стимулювання заходів підвищення енергетичної ефективності будівель. Запровадження цього закону дозволить впровадити енергоефективні заходи в житловому секторі та зекономити мільярди бюджетних коштів.

Ректор НТУУ КПІ доктор технічних наук, професор Михайло Згуровський висловив переконання, що підписані Главою держави закони стануть підтримкою для вчених, що працюю у напрямку реалізації енергоефективних проектів: «Ми, у Київській політехніці, вважаємо своїм обов’язком зробити все від нас можливе для забезпечення незалежності нашої країни та енергетичної незалежності. І ці закони – це допомога нам», – сказав він.

М.Згуровський подякував Президенту за увагу до наукової установи та проектів її вчених і студентів. «Це дуже важлива для нас підтримка, яка окриляє вчених і студентів працювати більше та ефективніше», – додав Ректор КПІ.

 

ф

Відвідання Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського»

20 липня 2017 року – 13:24









































ф

Відвідання Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського»

20 липня 2017 року – 13:24



























Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *