Безпека на дорогах України заради життя людини

22 – 23 червня 2017 року представники Донецької обласної державної адміністрації взяли участь у Першому міжнародному конгресі питань реформування системи управління безпекою дорожнього руху в Україні під гаслом: «Безпека на дорогах України заради життя людини». Організаторами форуму виступили Торгово-промислова палата України та Науково-дослідний інститут економічних і управлінських проблем безпеки дорожнього руху.

Форум відбувся за участю керівників Кабінету міністрів України, профільних міністерств, відомств, комітетів Верховної Ради, обласних державних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації, громадських організацій, міжнародних і українських експертів, представників бізнесу, Світового банку, Європейського інвестиційного банку, ЄБРР, дипломатичних представництв, експертів країн ЄС та ін.

Метою конгресу стало створення комунікаційного майданчика для розвитку партнерства між державою, суспільством і бізнесом задля оптимізації правової, організаційної та економічної основи діяльності щодо зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму.

Нажаль, відповідно до аналізу аварійності, Україна займає перше місце в Європі  по кількості дорожньо-транспортних пригод. Так, з початку року на території України сталося 11144 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, в яких 1295 чоловік загинуло та 14336 отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості.

Під час заходу учасники конгресу обговорили державну політику у сфері дорожньої безпеки, її основні напрями та пріоритети, джерела фінансування та реалізацію заходів для організації безпеки дорожнього руху, профілактику дитячого дорожньо-транспортного травматизму, безпеку автомобільних доріг і дорожньої інфраструктури, захист інтересів постраждалих у ДТП, можливості органів місцевого самоврядування в організації системи управління безпекою дорожнього руху, тощо.

Також під час обговорення стану вулично-дорожньої мережі виявилось, що у місцевих органах влади відсутні дорожньо-експлуатаційні організації, основним і головним завданням яких є проведення своєчасних та якісних заходів по утриманню вулично-дорожньої мережі та їх ремонту. Крім того, фінансування таких заходів недостатнє, а партнерські відношення між владою та бізнесом по цих питаннях відсутні.

Загалом Україна потребує впровадження комплексного підходу з покращення ситуації на автомобільних шляхах, імплементації єдиної системи по контролю за порушеннями правил дорожнього руху, а також інтегрованої освітньої програми, націленої як на автомобілістів, так і на пішоходів.

Наприкінці конгресу всі його учасники висловили впевненість, що проведення таких заходів  принесе плідні результати щодо поліпшення транспортної безпеки в Україні та зробить більш безпечним рух на дорогах України для кожного його учасника.

Управління взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *