До двох років позбавлення волі загрожує колишньому високопосадовцю часів Януковича за оборудки з паспортом та приховування статків

У четвер, 20 липня 2017 року, прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав повідомлення про підозру колишньому високопосадовцю часів В. Януковича, а на даний час депутату Сумської обласної ради в приховуванні паспорта громадянина України, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, який обіймав посаду заступника Глави Адміністрації Президента України за часів президентства В. Януковича, з метою приховування правочинів з дороговартісним майном звернувся із заявою про нібито втрату паспорта громадянина України, на підставі чого отримав ще один документ, що посвідчує особу.

У подальшому вказана особа використала нібито втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій.

Окрім того, він не зазначив у декларації як члена родини доньку, хоча у ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом, тобто пов’язані спільним побутом.

Таким чином, в його декларації не зазначено 9 квартир та 3 паркомісця у столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, які належать його 20-річній непрацюючій доньці, на загальну суму близько 40 млн грн.

Дії колишнього високопосадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч.ч. 1, 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа) та ст. 3661 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Колишній високопосадовець не прибув за викликом до прокуратури, повідомлення про підозру вручене слідчими прокуратури Сумської області в м. Києві у встановлений законом спосіб – керівнику житлово-експлуатаційної організації та адвокату підозрюваного, оскільки двері квартири протягом дня ніхто не відчинив. Прокуратура вже готує клопотання до суду про обрання депутату обласної ради запобіжного заходу.

Довідково: санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


За матеріалами прес-служби прокуратури Сумської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *