Визначений алгоритм погашення заборгованості із зарплати шахтарям …

Визначений алгоритм погашення заборгованості із зарплати шахтарям «Лисичанськвугілля»

Вчора, 20 липня, у Києві відбулася зустріч Міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігоря Насалика з ініціативною групою шахтарів ПАТ «Лисичанськвугілля», яку організував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Перемовини тривали близько п’яти годин, на якому вирішувалися питання щодо критичного становища з невиплати заробітної плати на шахтах Новодружівська та Капустіна, що призвело до страйку їх робітників.

За результатами наради прийнято рішення до 2 серпня погасити поточну заборгованість у розмірі місячного фонду заробітної плати.

Також до 24 серпня виплатити кошти за 2017 рік , а 1 квітня 2018 року буде проведений розрахунок з заробітної плати за грудень 2015 та 2016 років.

Отримавши цю інформацію, гірники шахти Новодружеська сьогодні вранці припинили акцію протесту та приступили до видобутку вугілля.

Однак, 36 працівників шахти Капустіна продовжили страйк. Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівництво ПАТ «Лисичанськвугілля» та шахти Капустіна сьогодні спустилися під землю, де протягом двох годин спілкувалися з гірниками.

«Страйкарі відмовились припинити акцію протесту, доки їх вимоги не будуть виконані», – коментує ситуацію Юрій Клименко.

У адмінбудівлі шахти відбулась нарада, на який прийнято рішення повторно звернутися до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика з проханням прискорити виплати.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *