На Волині викрито громадянина, під час спроби надати хабар прокурору за підміну речових доказів у кримінальному провадженні (ФОТО)

Прокуратурою Волинської області за оперативного супроводження Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито особу, яка надавала неправомірну вигоду працівнику однієї з місцевих прокуратур.

Про пропозицію надання неправомірної вигоди прокурор повідомив керівництво, відтак – завдяки його принциповості правопорушника було затримано в момент вчинення злочину.

Зокрема, зловмисник надав 5 тис доларів США процесуальному прокурору за підміну речових доказів – вилучених у кримінальному провадженні 30 кг незаконно видобутого бурштину.

Вказану особу затримано. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище).

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами прес-служби прокуратури Волинської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *