Проведення екскурсії для мешканців Покровського психоневрологічного інтернату у Покровському історичному музеї

13 липня мешканці Покровського психоневрологічного  інтернату мали змогу відвідати історичний музей міста Покровська.

Екскурсія почалася з доісторичних експонатів. Це знаряддя праці доісторичної людини, витвори якнайдавнішого мистецтва, зброя і багато іншого. Екскурсовод розповів багато цікавого. Хлопці дізналися про те, що наші предки були великими майстрами, могутніми воїнами, талановитими архітекторами. Також нам продемонстрували роботи фотохудожників, скульпторів, живописців – всіх тих, кого певною мірою можна назвати творцями історії.

Не менш цікавою була розповідь екскурсовода про рослинний і тваринний світ. У залі представлені опудала звірів і птахів, серед них вовки, лисиці, єноти, кабани, орли й багато інших.

Найбільше хлопців зацікавив зал, де були представлені речі, якими користувалися давні слов’яни: засоби праці, посуд, зброя. Дуже цікаво було побачити народний одяг, чудові вишивані сорочки, яскраву українську кераміку, вироби з дерева, наприклад меблі, або скриню з вирізаними орнаментами. Тут представлені і прядка, і веретено, і гребінь з гребінкою. Велике захоплення визвала стародавня колекція рушників. Виявилося, що зібрані вони з усіх куточків України.

Мешканцям інтернату продемонстрували багато документів, книг, які розповідають про історію України і історію нашого рідного міста.

Хлопці були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *