Трамп звинуватив Україну у намаганні саботувати його президентську кампанію

Президент США Дональд Трамп заявив, що Україна намагалася саботувати його президентську кампанію у 2016 році.

Зокрема, про це Трамп написав в Twitter.

Ukrainian efforts to sabotage Trump campaign – “quietly working to boost Clinton.” So where is the investigation A.G. @seanhannity

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 25 липня 2017 р.

“Українські спроби саботувати кампанію Трампа – “Тихо працюють, щоб проштовхнути Клінтон”. І де розслідування A.G. (генпрокурора – Ред.)” – написав Трамп.

Крім того, президент звинуватив генпрокурора Джеффа Сешнса в слабкій позиції щодо “злочинів Гілларі Клінтон”.

Attorney General Jeff Sessions has taken a VERY weak position on Hillary Clinton crimes (where are E-mails & DNC server) & Intel leakers!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 25 липня 2017 р.

В липні 2017 року ФБР пообіцяло розібратися у питанні можливого втручання України в президентські вибори у США.

Як пише Голос Америки, в Білому домі у відповідь на це заявили, що “якщо і є якісь докази змови у ході минулих президентських виборів у США, то це – докази змови між Демократичною партією США та урядом України”.

Посольство України у США спростувало звинувачення щодо можливої співпраці із Демократичною партією.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що керівник передвиборної кампанії тодішнього кандидата в президенти США від Республіканської партії Трампа Пол Манафорт допоміг Партії регіонів вивести з України $2,2 мільйонів в США.

В цілому Манафорт працюючи на ПР міг отримати в Україні $12,7 мільйонів з “чорної каси” політсили в період з 2007 по 2012 рік.

Крім того, з’явилася інформація про те, що Манафорт і його помічник Рік Гейтс лобіювали інтереси Партії регіонів в американському політикумі.

За американськими законами лобісти повинні декларувати доходи, одержувані від співпраці з іноземними клієнтами. Порушення тягне за собою позбавлення волі строком на п’ять років та сплату $250 тисяч штрафу.

Пізніше лобіст відхрестився від отримання готівки з “каси” ПР, проте, в серпні 2016 року він був змушений подати у відставку з поста керівника штабу Трампа.

Видання Українська правда, 31 травня, опублікувала оригінали документів, які підтверджують фінансуванням готівкою Партією регіонів ряду політиків і так званих партійних потреб. Сума виплат за цими документами становить близько $2 мільярдів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *