У Олександрівському районі обговорили питання формування ОТГ

25 липня в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Людмила Биченко
провела чергову виїзну нараду, на якій зустрілась з мешканцями села Золоті Пруди Олександрівського району, депутатами та громадськими активістами.

У нараді взяли участь голова Олександрівської райдержадміністрації Микола Мачульський , голова районної ради Федір Мороз та голова  Олександрівської селищної ради Людмила Борисевич.

За Перспективним планом формування громад області, Золотопрудська сільська рада має увійти до складу Олександрівської селищної об’єднаної територіальної громади. До речі, із 11 рад – 10 вже  надали свою згоду на об’єднання, сформували робочу групу для підготовки спільних заходів щодо розвитку територій.

Чергова нарада була проведена з метою інформування населення та надання роз’яснень про зміни в діючому законодавстві, аби не залишилось «білих плям» у Олександрівському районі.

Засідання відбулось в приміщенні спортивної зали, оскільки охочих зрозуміти, що таке децентралізація та реформа органів  місцевого самоврядування,  в залі зібралось багато. Після ґрунтовної доповіді про стан формування Олександрівської об’єднаної територіальної громади, пролунали запитання та відповіді щодо фінансової спроможності та можливих ризиків після об’єднання, а також перспектив розвитку громади.

Після двох годин діалогу з жителями села було зрозуміло, що децентралізація влади неминуча, отримавши відповіді на  хвилюючі всіх питання, вирішили провести громадські обговорення до 1 серпня 2017 року та відразу винести проект рішення на розгляд засідання сесії сільської ради.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *