Зведені дані АТО – 26 липня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець дістав поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої. Інцидент стався у Попаснянському районі на Луганському напрямку.

Луганський напрямок

Як і раніше, тут обстановка залишається найнеспокійнішою. Одразу після опівночі біля Катеринівки відбулося серйозне бойове зіткнення між українськими військами та окупантами. Бій тривав одну годину; окрім легкого озброєння, наші військові увели в дію бронетехніку. Все закінчилося вдало: з нашого боку – без втрат. Пізніше (до світанку, вранці, вдень та ввечері) ворог продовжив обстріли у Попаснянському районі. При цьому бойовики неодноразово застосовували міномети та БМП.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, окрім цього ворог здійснив 2 обстріли у Новотошківському, по одному – у Станиці Луганській та Кримському.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 24 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння, та бойове зіткнення.

Донецький напрямок

Бойові дії почалося ввечері – близько 18 години. Противник відкривав вогонь у Луганському, Кам’янці, позиції «Шахта Бутовка» та Пісках. Саме крайній обстріл був найпотужнішим; окупанти застосовували міномети, при цьому було випущено близько 20 мін. Українські війська вели вогонь у відповідь.

Маріупольський напрямок

Ще до світанку, а також ввечері противник здійснив по одному обстрілу в Красногорівці. В обох випадках окупанти застосовували важке озброєння: міномет і танк.

Також у світлу пору доби ворог порушив режим тиші у Широкиному; стріляв ворожий снайпер. На інших ділянках фронту вчора було спокійно.

Днями в аеропорту «Бориспіль» співробітники СБУ затримали бойовика з бандформування «Оплот»

Під час огляду багажу та особистих речей затриманого оперативники спецслужби виявили так званий «військовий квиток «ДНР». Наразі встановлюється справжня причина його цілей повернення до України.

На Луганщині співробітники СБУ затримали інформатора противника

Мешканець Рубіжного з кінця минулого року передавав знайомому бойовику інформацію про місця розташування, переміщення особового складу та військової техніки ЗСУ в кількох районах Луганщини. У інформатора вилучено мобільний телефон з доказами передачі відомостей бойовикам.

На Донеччині суд звільнив від кримінального покарання ще одного учасника Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома»

Встановлено, що мешканець Донеччини у 2014 році вступив до лав НЗФ. Згодом чоловік зрозумів, що помилився, після чого довго переховувався від українських правоохоронців, побоюючись кримінальної відповідальності. У червні 2017 року, дізнавшись про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», чоловік добровільно зізнався у своєму кримінальному минулому, а також сприяв органам досудового розслідування. Повернувшись до мирного життя, чоловік закликав бойовиків скористатися можливостями Програми та повернутися до своїх сімей та мирного життя.

Українська поліція вилучає незаконну зброю

У Кураховому поліцейські вилучили озброєння під час перевірки автомобіля. Мешканець Єлизаветівки переховував в салоні три гранати РГД-5 з запалами, мисливський обріз, травматичний пістолет та набої. Зброю вилучено, а чоловіка – затримано. Правоохоронці встановлюють, чи причетний фігурант до інших важких злочинів.

Ще дві гранати із запалами правоохоронці вилучили в Очеретиному. Працівники поліції затримали чоловіка, який намагався переслати небезпечний вантаж поштою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *