Вперше в Україні діти взяли участь у Зелених канікулах з Богом

Протягом трьох днів на парафії прп. Параскеви Стрийської єпархії, що у с. Кавськo тривали Зелені канікули з Богом. Це був особливий час для дітей, щоб через створений світ-природу стати ближчими до Бога Творця.

Кожен день розпочинався з Божественної Літургії.  Адміністратор парафії о. Олег Кобель готував для дітей проповіді на екологічну тематику. Учасники табору обов’язково повинні були мати елемент одягу зеленого кольору і велосипед.

Після Богослужіння відбувалося освячення  велотранспорту і перегони на ньому. Протягом дня діти брали участь у численних заходах: перегляд фільму, банси, змагання, естафети та ековікторини. Особливістю табору були ігри з вивчення флори і фауни рідного села. Протягом півгодини учасники табору повинні були віднайти 35 різних видів дерев, які ростуть у селі а за 45 хвилин – сфотографували 20 видів тварин і птахів.

Церковне подвір’я діти прикрасили малюнками та графіті на тему "Відповідального ставлення до енергоносіїв, лісу, води". А ще вони розпалювали ватру, пекли картоплю та ковбаски, співали і танцювали. Завершувався день спільною молитвою, коротким духовним словом і благословенням на ніч.

В  день закриття Зелених канікул діти взяли участь у конкурсі знавців Святого Письма. Переможці отримали в подарунок кавун та морозиво, якими пригостили усіх учасників.

Західне бюро Живого ТВ за матеріалами сайту www.paraskeva.org.ua

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *