Генпрокуратура повідомила про підозру заступнику керівника однієї із громадських організацій та помічнику посадової особи МВС України

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 27.07.2017 під час вчинення злочину затримано заступника керівника однієї із громадських організацій та громадянина України, які діючи у змові спільно з помічником посадової особи Міністра внутрішніх справ України вимагали від представника одного із підприємств грошові кошти на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Зазначені зловмисники, з метою одержання неправомірної вигоди, заздалегідь розподіливши злочинні ролі, реалізуючи спільний злочинний план, із застосуванням погроз життю та здоров’ю представнику суб’єктів господарювання вимагали та одержали від нього частину неправомірної вигоди в сумі 785 тис грн.

Вказані грошові кошти зловмисники вимагали від потерпілого за вирішення питання щодо притягнення співробітниками Національної поліції України до кримінальної відповідальності працівників Державної фіскальної служби одного з районів м. Києва, які своїми діями створювали умисні перешкоди у здійсненні господарської діяльності підприємством, інтереси яких представляв потерпілий, а також за здійснення фізичного та психологічного тиску на службових осіб одного з товариств за повернення грошових коштів підприємству за поставку начебто неякісної продукції виробничо-технічного призначення.

У ході проведення вказаної спецоперації, окрім викриття та затримання зазначених злочинців, також проведено 13 обшуків з метою документування протиправної діяльності підозрюваних.

За вчинення зазначених протиправних дій заступнику керівника громадської організації та його спільнику у четвер, 27 липня 2017 року, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369-2 КК України КК України, тобто вимагання, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що завдало значної шкоди потерпілому, а також одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Водночас, помічнику посадової особи Міністра внутрішніх справ України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 369-2 КК України КК України, тобто у вчиненні одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди.

Наразі проводяться інші невідкладні слідчі дії. За зверненням органу досудового розслідування судом розглядаються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, зокрема у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *