У місті Мирнограді відбулося урочисте вручення ключів від квартири особі із числа дітей-сиріт

Найбільш гострим питанням у системі соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, є забезпечення їх житлом після набуття повноліття. В області вже п’ять років діє Програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Однак, лише окремі міста і райони виділяли невеликі кошти на ремонт житла, а в цілому, житлова проблема дітей на місцях не вирішується.

З метою зрушення цієї проблеми з місця, за ініціативою служби у справах дітей облдержадміністрації та підтримки голови облдержадміністрації, у 2017 році облдержадміністрація вирішила надати допомогу містам і районам у вигляді субвенції обласного бюджету на придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа.

З обласного бюджету передбачена субвенція в сумі 13 млн. 431 тис. грн. в Програмі економічного і соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.

25.07.2017 в м. Мирноград голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміінстрації, Жебрівський П.І. вручив Надтоці Дмитру ключі від однокімнатної квартири. Квартира була придбана на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів 50 на 50.

Служба у справах дітей облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *