Курортні «патріоти» Криму: чи відпочивають на півострові кримські чиновники?

Після російської анексії Криму багато учасників «кримської весни» втратили можливість виїжджати за межі півострова й Росії, опинившись у санкційних списках України, Євросоюзу і США. Після цього місцеві чиновники й депутати стали один поперед одного рекламувати кримські курорти, закликаючи туристів на півострів. Чи відпочивають у Криму вони самі, з’ясовували Крим.Реалії.

Минулого року кримський курортний сезон супроводжувався громадянською акцією «Відпочивай вдома», яка була організована громадською організацією «Русское единство» дружини голови підконтрольного Росії уряду Криму Олени Аксьонової. Вона була оголошена у зв’язку з частковим скасуванням російських санкцій щодо Туреччини, коли росіянам знову стали доступні прямі тури в цю країну. Тоді кримські чиновники активно постили в соцмережах фото з написом «Я не їду до Туреччини. Відпочивай вдома».

Олена Аксьонова

Також минулого року чиновники закликали туристів на півострів публічними заходами в рамках акції «Крим окрилює».

Нинішній курортний сезон відбувається спокійніше. Акцій тут не проводять, а приводом для туристів їхати на півострів, очевидно, має стати власний приклад кримських чиновників і депутатів. Тим більше останні не втомлюються переконувати журналістів, що свою відпустку проводять винятково в Криму.

Руссо туристо

Відпочити на кримському узбережжі цього року пообіцяла спікер Ради Федерації Федеральних Зборів Росії Валентина Матвієнко. Вона стверджує, що має намір провести тут частину своєї відпустки. «Поїду до Криму, дуже люблю море. Обов’язково поїду. Завчасно озвучую», ‒ сказала Матвієнко російським ЗМІ в липні.

Валентина Матвієнко

Де саме на півострові вона планує відпочивати, чиновниця не уточнила.

Цікаво, що інші російські чиновники масово більше не обіцяють відпочивати в Криму, як першого року після «кримської весни». Проте на сторінках в соцмережах багатьох з них можна знайти фото з узбережжя Європи.

Уже відпочила в Криму депутат Держдуми від Криму Наталія Поклонська. Вона стверджує, що ще навесні провела кілька днів у Ялті з рідними. «У травні я мала відпустку. Я чотири дні відпочивала на морі в Ялті з дитиною і з бабусею. Я навіть два рази купалася, +16 градусів вода була. Улітку я поки не планувала відпочивати, але якщо і плануватиму, то вдома. Або їздитиму до Євпаторії на пляж, до Ялти. Десь тут у Криму», ‒ розповіла Поклонська в інтерв’ю РИА Крым.

Нещодавно вона знову з’явилася на кримському узбережжі, відвідавши фестиваль «Extreme Крим 2017» в Оленівці Чорноморського району.

Наталія Поклонська на фестивалі «Extreme Крим 2017». Оленівка, 22 липня 2017 року

Захід відбувався під патронатом підконтрольного Росії кримського уряду, а його організатором є громадська організація подружжя заступника голови Радміну Дмитра Полонського. Сам Полонський поки не продемонстрував патріотизму на кримських пляжах і фотографується на тлі моря тільки в рамках згаданого фестивалю.

Турецький підступ

Ще один представник Криму в Держдумі Росії Андрій Козенко теж поки не оприлюднив фото кримського сімейного відпочинку. Хоча теж активно рекламує курорти півострова. Заради них депутат минулого року закликав відмовитися від турецьких готелів.

А вже цього року дружина Козенка публічно боролася в соцмережах за отримання подарунка ‒ чайного набору з Туреччини, брелока і магнітика.

Оленівка, Ніколаєвка, Алушта

Активно рекламує кримські курорти депутат підконтрольного Росії кримського парламенту Ольга Сульнікова. Минулого року вона закликала не їхати до Туреччини й рекомендувала відпочивати в селі Піщане Бахчисарайського району.

Цього року вона кличе купатися на пляж у Оленівці рідного для неї Чорноморського району. А для засмаги депутат вибрала ось цю місцевість, але не вказала, де саме вона розташована.

Інший депутат кримського парламенту Сергій Шувайников кілька років поспіль відпочиває з дітьми на березі Чорного моря в селищі Ніколаєвка в 40 кілометрах від Сімферополя. Не зрадив традиції він і цього року.

«Поки старший брат Іван на військових навчаннях у сільській місцевості, молодший брат Володимир відвідав рано вранці курортну Ніколаєвку і уявив себе «русо туристо», ‒ підписав фото депутат.

У минулому любитель відпочинку на європейських курортах депутат-«єдинорос» Леонід Бабашов після потрапляння до санкційних списків відпочиває в Криму й сусідній Росії. У Сочі депутат з родиною виїжджає взимку кататися на лижах, а влітку останні три роки на сторінках його дружини в соцмережах фігурують тільки кримські пляжі: Алушта, Коктебель, Судак та інші регіони.

«Купаються масажисти й фізкультурники»

Не поспішає показати приклад російським туристам і влада курортних регіонів півострова. Наприклад, голова підконтрольної Росії адміністрації Євпаторії Андрій Філонов з’являється на міських пляжах з метою інспектування їх стану. 28 липня він оприлюднив у Facebook відео з ранкової пробіжки уздовж набережної Горького.

Філонов відвідав три пляжі, але туристів там зустрів одиниці. «6 ранку, людей на пляжі не багато, але все ж окремі персонажі є. Фізкультурники, масажисти відпочивають, купаються», ‒ коментує він.

Підконтрольні Росії керівники інших курортних регіонів півострова, а також чиновники і депутати поки теж ходять на кримські пляжі тільки з робочими цілями.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *