Служба зайнятості Донецької області на ринку соціальних послуг (січень – липень 2017 року)

Стан зареєстрованого ринку праці

Станом на 1 серпня 2017 року:

– на обліку в службі зайнятості Донецької області перебуває13,2тис.безробітних;

– кількість вакансій, поданих роботодавцями в службу зайнятості області,складала1,3 тис. одиниць;

– навантаження на 1 вільне робоче місце – 10 осіб.

Активні заходи сприяння зайнятості

Протягом січня – липня2017 року за сприянням служби зайнятості Донецької області:

– працевлаштовані17,1 тис. осіб, в тому числі:

  • започаткували власну справу шляхом отримання допомоги по безробіттю одноразово – 24 особи;
  • на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат єдиного соціального внеску – 473 безробітні особи;

– проходили професійне навчання 7,3 тис. безробітних;

– брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру 14,2тис. безробітних.

Робота з новітніми формами

Протягом січня – липня 2017 року Донецька обласна служба зайнятості продовжує працювати з використанням інноваційних технологій.

По всім базовим центрам зайнятості функціонують онлайн-центри з працевлаштування, які об’єднали в собі всі онлайн-розробки та нововведення, а саме:

  • Відеорезюме, як форма, що дозволяє роботодавцю отримати перше враження про кандидата без додаткових затрат часу на призначення особистої зустрічі. Станом на 01.08.2017 банк відеорезюме має в наявності більше 1900 роликів, на онлайн-ресурсі розміщено 501.
  • Онлайн-співбесіди з роботодавцями, які проводяться як в індивідуальній, так і в груповій формі (онлайн-аукціон претендентів). Протягом січня – липня 2017 року проведено 708 співбесід, працевлаштовано1128 безробітних.
  • Відеовакансії: з 404 створених 312 укомплектовані за сприянням служби

зайнятості. Станом на 01.08.2017 на каналі відеохостінгуYoutubeбуло розміщено 136 актуальних відеовакансій та 17 відеопрезентацій роботодавців.

  • Відеопрезентація навчальних закладів, як елемент роботи в напрямку організації профнавчання громадян. З початку жовтня 2016 року створено та розміщено на каналі відеохостінгуYoutube42 презентації навчальних закладів, в тому числі 20 презентацій розміщені у січні – липні 2017 року, завдяки чому було направлено на навчання 847 безробітних.
  • QR -обслуговування клієнтів центрів зайнятості розпочалося в квітні поточного року.

З метою надання якісних консультацій з питань організації та ведення підприємницької

діяльності, сприяння розвитку підприємництва та налагодження тісної співпраці з приватними підприємцями задля створення нових робочих місць Донецька обласна служба зайнятості створила 20 центрів розвитку підприємництва (консалтингових центрів).

Активна співпраця з міжнародними організаціями задля вирішення проблем зайнятості населення:

  • з Чеською організацією «Людина в біді» в напрямках:
  • Надання малих грантів для стимулювання розвитку та створення додаткових робочих місць для осіб, які скористалися послугами та започаткували власну справу та мають понад 6 місяців успішного досвіду підприємництва.
  • Створення умов для дистанційного навчання та подальшого працевлаштування осіб з інвалідністю шляхом їх навчання та облаштуванням надомних робочих місць.
  • Надання малих грантів роботодавцям для створення нових робочих, які орієнтовані на ведення соціально-відповідального бізнесу та тривалий час співпрацюють з центром зайнятості.
  • Створення та розвиток програм громадських та інших робіт тимчасового характеру для безробітних громадян.
  • Підвищення конкурентоспроможності випускників навчальних закладів всіх рівнів на ринку праці регіону шляхом організації стажування на ринкоутворюючих підприємствах області.

На підставі Меморандуму проводиться реєстрація бажаючих та прийом їх заявок на отримання грошових грантів у рамках двох проектів «Стимулювання створення нових робочих місць для ВПО» та «Відновлення джерела коштів для існування».

З моменту підписання Меморандуму на отримання грошового гранту за проектами «Стимулювання створення нових робочих місць для ВПО» та «Відновлення джерела коштів для існування» проінформовано вже більше 6 тис. осіб, якими було подано 215 заявок на участь, а 12із них вже отримали грошову допомогу.

  • з ПРОЕКТОМ «ТВІЙ БІЗНЕС:шаги до успіху» (Донецького національного університету ім. В.Стуса спільно з Донецьким обласним центром зайнятості при фінансовій підтримці Посольства КоролевстваНідерландів в Україні) – безкоштовне онлайн-навчання основам підприємницької діяльності громадян незалежно від місця проживання. З початку реалізації проекту надали згоду на участь в навчанні більше 1000 осіб.

З метою розповсюдження корисної інформації та історій успіху діючих підприємців, з початку поточного року проведено 5 прес-турів в містах Слов’янськ, Краматорськ, Покровськ, Бахмут, Лиман, Селидове, Маріуполь, Волноваха.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *