Громадяни активно користуються правом на доступ до публічної інформації: …

Громадяни активно користуються правом на доступ до публічної інформації: кількість запитів зросла у півтора рази

Правові та практичні аспекти реалізації права громадян на доступ до публічної інформації обговорили сьогодні під час семінару-наради для фахівців, відповідальних за організацію такої роботи у структурних підрозділах Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації.

«Забезпечення доступу до публічної інформації є базовою складовою максимально відкритої, прозорої діяльності облдержадміністрації. Це завдання не є роботою одного дня, адже створення системи потребує вирішення комплексу питань. Зокрема, для підвищення показників Луганської ОДА у рейтингу прозорості органів виконавчої влади, який формує Держкомтелерадіо України, необхідно забезпечити не тільки оперативне та повне розміщення інформації на веб-ресурсі, а й спростити навігаційну доступність сайту та доступність інформації для сприйняття особами з порушеннями зору та слуху», – зазначив директор Департаменту масових комунікацій О.В. Костенко, відкриваючи захід.

Практичні аспекти реалізації положень Закону України «Про доступ до публічної інформації» роз’яснив начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації В.М. Лазніков.

Із судовою практикою застосування законодавства щодо захисту інформаційних прав громадян учасників заходу ознайомила головний спеціаліст відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції в Луганській області О.С. Сідабрас.

Слід відзначити, що кількість запитів, які надійшли до облдержадміністрації за перше півріччя 2017 року, більш ніж у півтора рази перевищує показники 2016 року. Так, у поточному році вже опрацьовано 161 запит, у 2016 – 91 за весь рік.

Категорії запитувачів: фізичні особи – 71, юридичні – 52, громадські організації – 38.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *