Краща із захищених стратегій розвитку міст та районів – у Кремінщини В …

Краща із захищених стратегій розвитку міст та районів – у Кремінщини

В облдержадміністрації триває презентація існуючих або проектів Стратегій розвитку міст та районів Луганщини, об’єднаних територіальних громад та Планів заходів до їх реалізації на 2017-2018 роки, а також проектів Планів заходів на 2019-2020 роки.

«Під час планування стратегії районній владі потрібно звернути увагу на три складові – бюджет, пріоритетні напрями економічного розвитку та соціальну сферу. Тільки відштовхуючись від демографічної ситуації та потреб населення, враховуючи можливості самостійного наповнення бюджету, дотацій іміжнародної донорської допомоги можна розробити довгострокові плани», – відзначив голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, який разом з керівниками департаментів ОДА приймає підготовлені територіями презентації.

Кращою з них, на поточний момент, виявилася у Кремінського району. Голова райдержадміністрації Наталя Чехута наголосила, що стратегія є результатом роботи місцевої влади, бізнесу та неурядових громадських організацій. Це, у свою чергу, дозволило отримати достатньо пропозицій цілей і завдань від усіх зацікавлених сторін.

Щодо розвитку ресурсного потенціалу сільськогосподарського виробництва і харчової промисловості, підвищення ефективності господарювання нею було зауважено, що до 2020 року планується отримання аграріями району валового збору зернових та зернобобових культур близько 100 тис. тонн, тобто майже на чверть більше поточного результату. У 2018 році також очікується відкриття олійного цеху, а за умови надходження інвестиційних коштів на будівництво тепличного комплексу на 2020-2022 роки – будівництво та закупівля обладнання для цеху з консервації овочів.

Медичну допомогу мешканцям району наразі надають територіальне медичне об’єднання, районний центр первинної медико-санітарної допомоги, який включає в себе: міську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини, 1 селищну та 7 сільських лікарняних амбулаторій ЗП СМ, 16 ФАПів. На даний час розроблено комплексний проект відбудови інфраструктури з надання якісних і доступних медичних послуг на базі Кремінського РТМО, вартість якого становить 37,5 млн грн, та складено проект з реконструкції та ремонту медичних закладів первинної допомоги вартістю 11,5 млн грн.

У районі очікується створення трьох опорних шкіл на базі Кремінської ЗОШ №1, Красноріченської ЗОШ та НВК «Новоастраханська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», двох навчально-виховних комплексів – НВК «Варварівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» та НВК «Макіївська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ».

Також вживаються необхідні заходи для підвищення економічної ефективності системи освіти.

Незважаючи на те, що район знаходиться поблизу лінії бойових дій, розвиток туризму теж є одним із пріоритетів. Визначальним фактором цього є рівень розвину тості відповідної інфраструктури та активного туристичного маркетингу Кремінського району. З цією метою, зазначила Наталя Чехута, доцільним є проведення низки заходів, націлених на залучення інвестицій у галузь туризму. У планах – реконструкція санаторіїв та туристичних баз, розбудова еко-парку та спортивної інфраструктури.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *