Що таке групи взаємопідтримки?

З січня 2016 року у БО БФ «Карітас Харків» психологи проекту «Забезпечення базових потреб постраждалих на Сході України» проводять регулярні групи взаємопідтримки для всіх бажаючих.

Група взаємопідтримки – це заняття які проходять в теплій і затишній атмосфері, під час яких можна взяти участь в програванні психологічних вправ, рольових ігор, проаналізувати свою поведінку, вирішити свої індивідуальні психологічні питання, попрактикувати нові способи взаємодії, дізнатися яким людини бачать і сприймають інші, познайомитися з цікавими людьми і знайти відповіді на багато життєвих питань, а також отримати найголовніше – допомогу і підтримку.

В організації групи, психологи завжди орієнтуються на інтереси групи і тому учасники самостійно визначають напрямок своєї діяльності. Тобто тематика занять пропонується самими членами групи. Отже, загальна мета наших занять – сприяння особистісному розвитку, самопізнання, розкриття свого потенціалу, поповнення ресурсами і поліпшення свого психологічного стану.

Група проходить в форматі використання методів арт-терапії, а так само в атмосфері довірчого кола. Безпечний простір арт-терапії дозволяє відкрити заблоковані почуття, визнати їхню соціальну значимість, побачити свої потреби, а так само знайти вихід з проблемних ситуацій. Ви можете творити, як вам зручно і як подобається. В арт-терапії немає рамок, стандартів і обмежень.

Проблема, що здається комусь з учасників нездоланною, була, можливо, з успіхом вже вирішена іншими членами групи, які готові поділитися своїм досвідом. Це створює стимул боротися за своє життя і здоров’я, людські права і гідність.

Допомагаючи іншим, допомагаєш собі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *