Вжитими Генпрокуратурою заходами забезпечено поновлення порушених прав територіальної громади міста Києва та повернуто понад 102 га земель зони охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури та побуту України

Завдяки вжитим Генеральною прокуратурою України заходам реально виконано постановлене за її позовом рішення господарського суду м. Києва від 25.01.2017, за територіальною громадою міста Києва в особі Київської міської ради зареєстровано право власності на земельні ділянки зони охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури та побуту України загальною площею понад 102 га, вартістю 266 млн грн.

Зазначені земельні ділянки знаходяться в межах історичного ареалу міста, однак у порушення земельного законодавства були безоплатно надані Київською міською радою житловому кооперативу «Освітянин» з метою житлової забудови.

Вказані обставини стали підставою для пред’явлення Генеральною прокуратурою України позову з метою поновлення прав територіальної громади міста, який було задоволено.

У ході здійснення примусового виконання судового рішення внесено відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та зареєстровано право комунальної власності на земельні ділянки в особі Київської міської ради.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *